Ančeloti podržao Anelku i kritikovao FS Francuske

BEOGRAD, 21. avgusta 2010. (Beta) - Trener Čelsija Karlo Ančeloti rekao je da nikada nije imao problema sa fudbalerom Nikolom Anelkom i kritikovao Fudbalski savez Francuske zbog kazne za napadača sa 18 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju.

"On je dobar čovek. Sa njim nikada nisam imao problema. Bio sam veoma iznenađen njegovim ponašanjem na Svetskom prvenstvu. Mislim da bi Anelka bio poslednji fudbaler koji bi vikao na mene", rekao je Ančeloti britanskim medijima.

FS Francuske kaznio je Anelku sa 18 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju zbog sukoba sa tadašnjim selektorom Remonom Domenekom tokom Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Pored njega suspendovana su još trojica reprezentativaca zbog bojkota treninga na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Svi reprezentativci Francuske, njih 23, bojkotovali su jedan trening tokom Mundijala u znak protesta što je Domenek odstranio Anelku iz ekipe.

"Anelka voli svoj posao, voli fudbal. Ali ne voli publicitet i poseduje jak karakter. Prošle godine nije propustio nijedan trening. Mislim da kazna nije pravedna - mnogo je 18 utakmica suspenzije. On je častan čovek i nije to zaslužio. Ali, dobro je to podneo", rekao je Ančeloti.

Anelka je kritikovao čelnike Fudbalskog saveza Francuske, nazvaši ih klovnovima i rekao da je "umirao od smeha kada je čuo kaznu". On je tada naglasio da se posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi povukao iz reprezentacije.

"To je dobra vest za mene, pošto će ostati u klubu tokom pauza za međunarodne utakmice reprezentacija. Može da održava kondiciju", dodao je italijanski trener.

Pogledajte još