Održana konferencija fondacije Zajedno za mlade – Prof. dr Danica Grujičić

U Beogradu je danas održana konferencijaza medije, Fondacije Zajedno za mlade Prof. dr Danica Grujičić. Javnosti je predstavljen početak rada fondacije i sajta preko koga će svi talentovani mladi ljudi moći da se prijavljuju i zatraže pomoć.

Na sajtu će se nalaziti sve aktivnosti fondacije, saopštenja kao i apsolutno transparentni protok novca. Svi ljudi, organizcije, privredna lica dobre volje na samom sajtu će imati sve informacije kako mogu da pomognu najtalentovanijoj deci Srbije.

Na konferenciji za medije obratili su se Prof. dr Danica Grujičić predsednik fondacije, Mirjana Vladisavljević PR Fondacije, Anđela Ivezić član UO, Srđana Jovanić koordinator Fondacije za Vojvodinu, Bojan Rašković koordinator Fondacije za sport.

Naš cilj je pomoć najtalentovanijoj deci iz oblasti nauke, umetnost i sporta, zatim pomoć obrazovnim, kuturnim i sportskim institucijama. Želja nam je da talentovana deca svoj fokus zadrže na svom usavršavanju i takmičenjima, a ne da razmišljaju da li će imati sredstava da na ista odu. Posebnu pažnju ćemo posvetiti kulturi i mladima koji je promovišu, jer smatramo da je kultura pala u drugi plan pod najezdom kiča i mediokriteta koji se nameću mladima kao uzor. Na kraju, ali ne i najmanje važno je oblast sporta. Mišljenja smo da je podrška našim sportistima u zemlji sporta neophodna. Budimo deo njihovog puta do samog vrha. Pored pomoći talentovanima, želimo da pokrenemo posebnu akciju obnove terena i teretana, jer želimo da mlade naučimo koliko je važno da se bave sportom i fizičkom aktivnošću.

Fondacija je nastala kao ideja studenata Univerziteta u Kragujevcu posle tribine prof. dr Danice Grujičić, koji su imali želju da se organizuju i pomognu svojim najtalentvanijim kolegama. Ideja se proširila na sve Univerzitete i maja 2018. godine predstavaljena je zavnično u Narodnom pozorištu u Užicu. Želja studenata je da Fondacija ponese ime Prof. dr Danice Grujičić, kao nekog ko je primer ostvarenog u svojoj praksi i borbe za mlade. U saradnji sa Balkan Tube Space-om najvećom organizacijom koja se bavi mladima na Balkanu, krenuli smo u stavaljnje fondacije na noge. Danas sa velikim zadovoljstvom izlazimo pred kompletnu javnost sa našom fondacijom, do sada nas je podržao veliki broj javnih ličnosti, među kojima su Tihomir Tika Stanić, Lena Kovačević, Tanja Bošković, Branko Kockica, Ljiljana Blagojević, Ivana Đerisilo, Tijana Malešević, Aleksandra Radović, Isidora Minić, Ivona Pantelić, Nebojša Ilić Cile, Milica Mihajlović, Feđa Stojanović, Branka Šelić, Siniša Kovačević, Tanja Petrenek, Branislav Zeremski, Gordana Stijačić, Milica Nedić, Biljana Radivojević, Sanja Anđelković Lubardić, Alisa Jovanović, Irina Vukotić, Slobodan Stefanović, Siniša Ubović, Jelena Nikolić Nenadić i mnogi drugi.

Ovom prilikom upućujemo poziv svim medijima, javnim ličnostima, državnim institucijama, privrednim licima i posebno dijaspori da podrže Fondaciji i pomognu naše najbolje koji treba da budu budućnost Srbije.

Sve informacije pogledajte na sajtu www.zajednozamlade.rs a fondaciju možete podržati i preko

dinarskog računa Raiffaisen banke: 265-1610310004716-35

Devizni račun:
265 – 1000000221068-36

IBAN
RS35265100000022106836

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još