Portorož čeka odgovor Jat ervejza o nastavku letova

PORTOROŽ, 23. avgusta 2010. (Beta) - Turistički savez slovenačkog elitnog letovalista Portorož saopštio je u ponedeljak da čeka odgovor srpskog avioprevoznika JAT po kojoj ceni je spreman da nastavi letove na liniji Beograd-Portorož i u zimskom periodu.

"Ako cena bude prihvatljiva, održaćemo avionsku vezu, a u protivnom ćemo o njoj razgovarati tek iduće godine", rekao je direktor turističkog saveza Jadran Furlanič.

Konzorcijum turističke privrede na slovenačkoj obali u kojem su Kompas, Hoteli Bernardin, Liffe las, Slovenačka turistička organizacija i Turistički savez Portoroža je za pokretanje aviolinije između Beograda i Portoroža već dao 104.000 evra, koliko je spreman da izdvaja i u buduće.

Furlanič je dodao da su pri pokretanju avionske veze sa Beogradom imali teškoća sa srpskim turoperatorima koji nisu hteli da nude portoroške turističke pakete sa objašnjenjem da oni nisu interesantni za njihove goste. "Zbog toga je konzorcijum odlučio da će zakupiti i prodavati određen broj karata za prvih dvadeset letova, a to je tih 104.000 evra",rekao je on.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.