Dodeljene balkanske muzičke nagrade u krcatoj dvorani Sava Centra

Nacionalno priznati, dugogodišnji, renomirani virtuoz na harmonici, dobitnik prestižnih priznanja i nagrada u domenu očuvanja kulture Srbije i narodne muzike, sinoć je u večernjim satima u krcatoj dvorani Centra "Sava", nagrađen još jednim zvaničnim priznanjem "Balkanska muzička nagrada - Balkan Music Award" za postizanje uspeha, negovanje narodne muzike Srbije i Balkana i to odlukom žirija koji su sačinjavali predstavnici televizijskih i radijskih redakcija, priznati producenti i menadžeri, predstavnici diskografskih kuća na Balkanu, urednici štampanih medija i internet portala.

Boban Stanković posvetio je život tradicionalnoj muzici i borbi za njeno očuvanje. Nakon što je podigao beogradski Sava centar na noge, vidno raspoložen i ponosan izjavio je:

- Moje srce je puno! Dođoh sa turneje, a onda iz Vrnjačke Banje u prestonički "Sava" centar kako bih preuzeo ovo značajno priznanje u mojoj umetničkoj karijeri. Nisam se nadao ovom divnom događaju, a kako kažu, najlepši trenuci se dešavaju onda kada se najmanje nadate. Odlukom velikog žirija, dobih "Balkansku muzičku nagradu" koja svakako najavljuje reizdanje i snimanje novih melodija. U toku su dogovori sa jednom nacionalnom velikom medijskom kućom, tako da verujem da će mnoge melodije bazirane na tradicionalnoj muzici, ugledati svetlost dana. Put do uspeha nije bio lak, ali posao kojim se bavim nosi slobodu kretanja, umetničkog stvaranja i mnogo ljubavi. Kada se sve lepo upakuje, nastaje pesma koja se pamti i ostaje u narodu. Za sva vremena!

Ovim prestižnim priznanjem, mogu se pohvaliti i: Suzana Mančić, voditeljka i pevačica, Snežana Savić koja se pesmom "Topolska" predstavila publici; glumica i vokalna solistkinja, Kiki Lesendrić i orkestar, Sandra Rešić, pevačica, Dušan Svilar ,pevač, sestre Gobović etno umetnice, Ankica Utornik Orčić novinarka i humanitarka, Mira Knežević Eka srpska dizajnerka, Prof. dr Mileva Pavlović i voditeljka emisije "Život u boji sa Milevom Pavlović", trener duhovnog razvoja Dragana Jovanović i mnogi drugi.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.