UMESTO SRĐANA, PAS NA STOLICI: Novi sukob "Prve" televizije i Ivana Ivanovića oko kviza "Stolice"

Nekadašnji voditelj televizije "Prva", Ivan Ivanović, napisao je na svom Tviter profilu da emisija "Stolice" više neće da se emituje na televiziji "O2" i to bez objašnjenja, međutim, menadžment televizije oštro dematuje navode bivšeg zaposlenog.

Sve je krenulo tako što se Ivan Ivanović oglasio, kao i uvek, putem društvene mreže Tviter i napao svoje bivše poslodavce.

- Ukinute "Stolice"! Najpopularnija i najgledanija emisija "O2" televizije ukinuta je bez objašnjenja ili obaveštenja. Ovaj menadžment ukinuo je "Utisak", jednu epizodu "Večeri" i "Stolice". Više nego bilo ko ikada. Nadam se da će ih novi gazda voleti. Poz bivšim kolegama uz "ništa se nije promenilo"- naveo je prvobitno Ivan, te potom nastavio na ovu temu.

- Kviz, hej, kviz. Ne politička emisija, kviz! Zato što ga rade nepodobni, šta? Ta nacionalna frekvencija je pod okupacijom, kao što sam i najavio u decembru. Koliko to košta, da pristaneš da budeš deo takve sramote? Pitam one koji su uzeli povišicu i potpisali ostanak - glasio je naredni tvit Ivanovića, a onda je podelio sliku uz komentar o kom svi bruje.

- Juče su drage kolege "ništa se nije promenilo" ovako obeležile ukidanje kviza "Stolice". Pas umesto Srđana Dinčića u njegovoj stolici! Jovana i Srđan, legende TV Prva... - napisao je Ivan, dok se o odsustvu Predojevića i Joksimovićke uveliko priča.

Međutim, usledilo je saopštenje televizije "Prva" i "O2", koji tvrde da nema istine u onome što Ivanović navodi.

- Povodom izjave bivšeg zaposlenog "Prve" televizije, Ivana Ivanovića, da je naša kuća ukinula kviz "Stolice" koji se emituje na O2 televiziji, želimo da informišemo javnost o pravoj istini i zamolimo gospodina Ivanovića ovim putem da ne obmanjuje više gledaoce Srbije notornim neistinama, jer to sigurno nije način da se dobije nečija, po svemu sudeći, žarko željena pažnja. Naša kompanija poštuje svoju publiku i stoga će izneti samo činjenice - stoji u početku saopštenja, a onda i tvrdnja da njihova kuća nije ukinula kviz "Stolice":

- Jedina istina je da Ivan Ivanović, u čijoj produkciji se realizuje ovaj kviz, nije želeo da potpiše ugovor o daljoj realizaciji. I to sigurno ne iz ideoloških razloga, jer je insistirao da emitujemo kviz na osnovu njegove usmene saglasnosti, što je u pravnom smislu nedopustivo. "O2" televizija nema zakonski okvir za emitovanje emisije bez ugovora. Dakle, Ivanović nema problem da i dalje sarađuje i zarađuje od televizije iz koje je otišao iz "moralnih" razloga.

Osvrnuli su se, potom, i na ostale navode Ivanovića.

- Licemerna je i priča o "ukidanju" "Utiska nedelje“",koju Ivanović pominje u istoj rečenici sa kvizom "Stolice". Ne umanjujemo vrednost produkcije ovog kviza, ali glavno pitanje je zašto baš sada to smeta gospodinu Ivanoviću? Nije imao problem sve ove godine da radi za našu kuću i dobija izuzetan honorar. Tada gospodin Ivanović nije imao zamerke na bilo kakvu promenu programske šeme, osim ako se nije ticala njegove emisije. Gospodin Ivanović oglašavao se i žalio jedino i isključivo vezano za pitanje ličnog statusa u firmi. Nažalost, nije pokazao rezultate na mestu urednika zabave i od tada kreće njegov lični "rat" sa menadžmentom televizije - stoji u saopštenju, te nastavljaju:

- I pored svih ustupaka i podrške koje je imao u kući koja ga je stvorila i u kojoj je porastao, žao nam je što se Ivanović nije naučio nekim profesionalnim standardima. U krajnjoj meri, to što se govori o drugima i o kući u kojoj ste stekli sve što imate, definiše isključivo tu osobu. Sigurni smo da Ivanović sada ima mnogo posla oko novog angažmana i mi mu, ponovo ističemo, želimo mnogo uspeha. Nije nam jasno zašto se gospodin Ivanović i dalje bavi kućom iz koje je otišao svojom voljom. Ili je pak, ponovo u pitanju povreda ličnog, materijalnog interesa, a "pomalo" i sujete. Stoga i mi postavljamo pitanje voditelju – koliko to košta da pristaneš da sediš na dve stolice?

Izvor: Blic.rs
Foto: veceivan/Instagram

Pogledajte još