SRS i SNS kritikuju zaštitnika građana Sašu Jankovića

BEOGRAD, 23. avgusta 2010. (Beta) - Srpska radikalna stranka i Srpska napredna stranka kritikovale su u ponedeljak zaštitnika građana Sašu Jankovića zbog, kako je navedeno, objavljivanja karte Srbije bez Kosova i Metohije na zvaničnom sajtu, ali je on odbacio te optužbe navodeći da nije reč o mapi Srbije.

"Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje objavljivanje karte Srbije bez Kosova i Metohije na zvaničnom sajtu zaštitnika građana na stranici koja je posvećena nacionalnim manjinama", saopštio je SRS i zatražio istragu protiv odgovornih. Karta Srbije bez Kosova i Metohije, kako tvrdi SRS, objavljena je na sajtu zaštitnika građana: www.pravamanjina.rs.

Izražavajući zaprepašćenje što je na sajtu www.pravamanjina.rs postavljena mapa koja "prikazuje etničku strukturu opština bez upravne teritorije Kosova i Metohije", Srpska napredna stranka je optužila vlast za licemerje.

Zaštitnik građana Janković je agenciji Beta rekao da na sajtu nije objavljena mapa Srbije već da su samo prikazane opštine u kojima je obavljeno istraživanje o pravima nacionalnih manjina. "Ne radi se o karti Srbije već o karti opština gde je obavljeno istraživanje o pravima manjina", rekao je Janković i dodao da na Kosovu i Metohiji to nije rađeno jer nije dobio dozvolu tamošnjih vlasti.

Pogledajte još