Orthodox Celts: Proslava Dana Svetog Patrika

Dan Svetog Patrika, 17. mart, će i ove godine biti obeležen tradicionalnim koncertom Orthodox Celtsa u Domu omladine, na kome će najpoznatiji bend sa ovih prostora koji svira, stvara i popularizuje irsku muziku, napraviti najbolju zabavu za sve poštovaoce ovog praznika i njihove muzike.

Celtsi su prošle godine po prvi put u karijeri svirali u Irskoj i toliko su oduševili tamošnju publiku, da će na koncert u Beogradu doći grupa Iraca koji su prvi put čuli za Srbiju na koncertu Celtsa u Dablinu. Pored tradicionalnih koncerata koje već 27 godina održavaju na isti dan, Celtsi su poznati po svojim energičnim nastupima na brojnim festivalima širom regiona, ali i po tome da su jedini bend koji je svake godine nastupao na čuvenom Belgrade Beer Festu.

Za dvadesetsedmi samostalni koncert u Beogradu, pored sjajnog repertoara, momci su pripremili i novi stajling koji će upotpuniti muzičko-scenski doživljaj, a publiku će prethodno zagrejati odličan Celtic-Punk bend Cassidy`s Brewery iz Beograda. Oni sviraju obrade poznatih svetskih Celtic-Punk bendova, irske tradicionalne pesme sa prizvukom panka, a imaju i autorske pesme koje su objavili na svom prvom albumu „One Brew Over the Cuckoo`s Nest”.

Ulaznice za koncert po ceni od 1.000 dinara još uvek se mogu kupiti online i na svim prodajnim mestima DD Ticketsa, Ticket Visiona i Felix Shopa, a svi posetioci uz ulaznicu dobijaju i besplatan strip u izdanju “Veselog četvrtka”.

Autor i foto: Uroš Vojnović

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.