FSS raspustio Skupštinu i Izvršni odbor FS Beograda

BEOGRAD, 23. avgusta 2010. (Beta) - Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) suspendovao je Skupštinu i Izvršni odbor Fudbalskog saveza Beograda (FSB) i Udruženja trenera i sudija, a njihovu funkciju u narednom periodu obavljaće Privremeni organ rukovođenja.

Na današnjoj sednici IO FSS u Beogradu konstatovano je da u FSB postoje mnogi sukobi, nepravilnosti u radu i grubo kršenje odredbi Statuta FSS-a. Na osnovu te analize, članovi IO FŠ su doneli odluku o uvođenju Mera za primenu Statuta u FSB, navodi se na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Formiran je Privremeni organ rukovođenja u FSB, koji će do kraja mandata rukovoditi i organizovati poslove u Fudbalskom savezu Beograda i redovno podnositi izveštaje IO FSS i Odboru za hitna pitanja FSS.

Za predsednika tog tela izabran je Goran Milanović, potpredsednici su Ratomir Babbić i Jovan Šurbatović, a članovi su Nebojša Ivković, Milivoje Mirkov, Dejan Delević i Slobodan Simić.

IO FSS pozvao je sve članove FSB da učine sve kako bi se kriza prevazišla i stvorili uslovi za normalan rad u toj organizaciji.

Pre dve nedelje većina utakmica prvog kola Srpske lige Beograd nije odigrana pošto su klubovi bojkotovali takmičenje zbog sukoba sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Beograda i tražili ostavku predsednika Radeta Đurovića.

Na vanrednoj Skupštini FSB održanoj 20. avgusta Đurović nije podneo ostavku, već je napustio sastanak, nakon čega je formirana petočlana Radna grupa. Utakmice drugog kola, prošlog vikenda su odigrane.

Pogledajte još