Nastavnici traže povećanje plata

BEOGRAD, 24. avgusta 2010. (Beta) - Sindikat obrazovanja Srbije najavio je u utorak da će stupiti u štrajk ukoliko nastavnicima ne bude odobreno povećanje plate od oktobra, rekao je predsednik sindikata Branislav Pavlović.

Pavlović je na konferenciji za novinare najavio i da će predsednici sindikata u četvrtak 26. avgusta razgovarati sa ministrom prosvete Žarkom Obradovićem, a odluka o mogućem štrajku biće doneta na sednici Republičkog odbora Sindikata obrazovanja 30. avgusta.

"Nama se ne žuri da stupimo u štrajk i nije nam važno da to bude 1. septembra. Važno je da organiziujemo jednu dugoročnu akciju koja će omogućiti ispunjenje naših zahteva", kazao je Pavlović i dodao da eventualni štrajk neće značiti potpuno obustavljanje nastave, već skraćenje časova.

On je naveo da bi predstavnici Vlade i reprezentativnih prosvetnih sindikata trebalo da se dovogovore o procentu povećanja plata. "Postoje indicije da ćemo postići dogovor pošto je više od pola Vlade i ministara na našoj strani", naveo je Pavlović.

Pogledajte još