Slaba ponuda poslovnog prostora veće kvadrature

Iako je ponuda poslovnog prostora u Beogradu sve veća, budući da se gradi veći broj stambeno−poslovnih objekata, naročito u Novom Beogradu i u širem centru grada, cene beleže stabilan rast.
Zanimljivo je da su cene po kvadratu skoro iste i kada se radi o manjim površinama namenjenim kancelarijama do 70−80 metara kvadratnih i kada se radi o većim prostorima od 250 do 400 kvadrata. 

Primera radi, kvadrat komfornog i funkcionalnog poslovnog prostora u novogradnji sa odgovarajućim brojem telefonskih linija, klimom, drugim sadržajima i obezbeđenim mestima za parking u blizini ulica Vojislava Ilića i Bačvanske, košta 1.600 evra. Približno je ista cena ukoliko se traži prostor do 100 metara kvadratnih u tom istom delu, a situacija je slična i u drugim kvartovima glavnog grada.

Kako ističu prodavci, kvalitetnog poslovnog prostora u Beogradu nema dovoljno, pa je to jedan od ključnih razloga što cene imaju stabilan rast. S druge strane dobra je i ponuda neadekvatnih poslovnih prostora, gde je potrebno renoviranje, ali su oni uglavnom manje kvadrature i nemaju odgovarajuću infrastrukturu, tako da kupci većih prostora u Beogradu i nemaju neki dobar izbor, koliko god se čini da je situacija drugačija, ističu prodavci nekretnina. („Pregled“)

Pogledajte još