Bolt najplaćeniji atletičar u istoriji

LONDON, 24. avgusta 2010. (Beta-AP) - Najbrži čovek sveta Jusein Bolt potpisao je novi sponzorski ugovor sa Pumom, koji je prema saopštenju nemačke kompanije najskuplji u istoriji atletike.

Ugovor sa svetskim rekorderom na 100 i 200 metara potpisan je do 2013. godine.

"On je planetarna sportska ikona i sada je za to nagrađen", kazao je agenciji Asošiejted pres direktor Pume Johan Zajc i dodao da će Bolt po novom ugovoru biti "najplaćeniji atletičar u istoriji tog sporta".

Bolt se proslavio na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu kada je pobedio na trkama na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100. Sva tri odličja osvojio je uz svetske rekorde. Godinu dana kasnije ponovo je postavio nove rekorde na 100 i 200 metara na Svetskom prvenstvu u Berlinu.

Godinu dana kasnije ponovo je postavio nove rekorde na 100 i 200 metara na Svetskom prvenstvu u Berlinu.

"Od prvog dana smo partneri u najiskrenijem smislu te reči pa je odluka da potpišem novi ugovor bila laka. Puma me razume. Odgovaramo jedno drugom. Ozbiljno shvatamo trčanje, ali znamo i da budemo zabavni, spontati. Sportu dajemo dosta ličnog pečata", kazao je Bolt u saopštenju.

Bolt je ovu sezonu već završio zbog bolova u donjem delu leđa i to samo nekoliko dana posle poraza u trci na 100 metara u Stokholmu, njegovog prvog u poslednje dve godine.

Pogledajte još