fbpx

U BIOSKOPIMA OD 21. MARTA: "Loro" - film o kontroverznom italijanskom političaru

Film nagrađivanog italijanskog reditelja i scenariste Paola Sorentina "Loro", čije je prikazivanje zatvorilo ovogodišnji FEST i za čiju se projekciju tražila karta više, naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru od 21. marta.

Nakon uspešne saradnje u filmovima "Div" i "Velika lepota" koji je 2014. dobio nagradu Oskar za najbolji strani film, Sorentino se još jednom okrenuo svom omiljenom glumcu Toniju Serilu i poverio mu glavnu ulogu, ovaj put čuvenog političara i biznismena Silvija Berluskonija.

Raskalašne zabave pored bazena, egzotične igračice, skandali, pokušaj obnovljanja političke karijere samo su neke od pojava kojima Sorentino oslikava portret bivšeg italijanskog premijera Berluskonija napominjući da je u filmu "sve istina i sve laž".

Ideju za film "Loro" pronašao je u čoveku koji, prema njegovom mišljenju, predstavlja arhetip Italijana, u periodu nakon pada njegove Vlade.

- Film je odraz moći i karaktera društva negde između 2006. i 2009. godine. Delimično se radi o osobinama samih Italijana, ali ovo nije film o Italijanima - rekao je reditelj i dodao:

- Nije bilo lako snimiti ovaj film jer nemaš potpunu kreativnu slobodu kao što je slučaj s drugim filmovima. Ograničen si sa činjenicom da radiš priču o stvarnim likovima. Ne možeš da vređaš, da klevećeš, da povrediš nekoga.

Loro na italijanskom znači i "oni", što je jedan od prevoda, ali sam naziv filma aludira i na L'oro, na zlato.

U ostalim ulogama Elena Sofia Riči, Rikardo Skamarcio, Kasia Smutniak, Điovani Esposito i drugi.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.