Robinjo odbio ponudu Fenerbahčea

BEOGRAD, 25. avgusta 2010. (Beta) - Fudbaler Mančester sitija Robinjo rekao je da je odbio transfer u Fenerbahče, pošto želi da pređe u neki od italijanskih ili španskih klubova.

Uprava Sitija želi da Robinjo ode iz kluba pre završetka prelaznog roka, 1. septembra i dozvolila je zainteresovanim klubovima da pregovaraju o transferu.

"Poštujem turski fudbal, ali trenutno ne želim tamo da igram. Karijeru želim da nastavim u Italiji ili Španiji", rekao je Robinjo, preneo je Bi-Bi-Si.

"Fenerbahče je jedini klub koji je poslao zvaničnu ponudu, ali odlučio sam da je odbijem. Pregovaram sa jednim klubom, ali još ništa ne mogu otkrijem. Mnoge stvari mogu da se urade tokom nedelje", dodao je 26-godišnji napadač.

Robinjo se vratio sa šestomesečne pozajmice iz Santosa, ali nije igrao za Siti u prve dve utakmice u Premijer ligi.

On je 2008. godine iz Real Madrida prešao u Siti za rekordan transfer britanskog fudbala od 32,5 miliona funti, ali se nije dobro snašao u engleskom klubu.

Za reprezentaciju Brazila, za koju je postigao dva gola na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, odigrao je 80 utakmica i postigao 25 golova.

 

Pogledajte još