Busufa očajan zbog promašenog penala

BEOGRAD, 25. avgusta 2010. (Beta) - Fudbaler Anderlehta Mbark Busufa rekao je da je očajan zbog toga što je u poslednjoj seriji promašio penal protiv Partizana, u revanš utakmici plejofa za plasman u Ligu šampiona, nakon čega su crno-beli pobedili.

Partizan je sinoć u Briselu posle izvođenja jedanaesteraca pobedio Anderleht sa 5:4 i plasirao se u Ligu šampiona. Posle 90 minuta i produžetaka bilo je 2:2, pa su pobednika odlučili jedanaesterci.

Busufa je u poslednjoj, petoj seriji šutirao preko gola i doneo crno-belima plasman u najelitnije evropsko takmičenje.

"Ne mogu da se setim kada sam poslednji put promašio penal. Nisam uspeo da postignem gol u najvažnijem trenutku, to je veliki udarac za mene", rekao je Busufa za klupski sajt.

"Gubili smo sa 0:2 i uz velike napore smo uspeli da izjednačimo. Oba tima su promašila po dva penala, pre nego što je Partizan bio precizan u petoj seriji. Posle toga, na mene je došao red da izjednačim, ali nisam uspeo. Veoma sam razočaran što nisam uspeo da produžim ispucavanje", dodao je marokanski fudbaler.

Busufa je rekao da ne želi da traži izgovore za promašaj, ali da je loše šutirao zbog lošeg terena.

"Teren oko 'bele tačke' je bio užasan, ali to nije izgovor. Nismo uspeli da ostanemo mirni u završnici i to nas je koštalo. Svi smo tužni što nismo uspeli da uđemo u Ligu šampiona", rekao je Busufa.

 

Pogledajte još