Ojačati ulogu UNMIK-a na severu Kosova

BEOGRAD, 25. avgusta 2010. (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef UNMIK-a Lamberto Zanijer složili su se u sredu u Beogradu da je neophodno da se ojača uloga UNMIK-a na severu pokrajine i u drugim sredinama nastanjenim pretežno srpskim stanovništvom.

Zanijer i Bogdanović ocenili su da je neophodno što pre započeti dijalog, koji je jedini način za rešavanje svih otvorenih pitanja i da u njegovom pokretanju UMNIK ima ključnu ulogu, saopšteno je iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Ministar Bogdanović je insistirao da UNMIK obezbedi sigurnost i potpunu slobodu za sve građane južne pokrajine, vraćanje uzurpirane imovine i pravo na povratak raseljenih.

Ministar je izrazio zabrinutost zbog odluke Kfora da bezbednost srpskih manastira na Kosovu i Metohiji poveri Kosovskoj policijskoj službi.

Bogdanović i Zanijer su se složili da se moraju rešiti postojeći problemu u sprovođenju Sporazuma o slobodnoj trgovini u jugoistočnoj Evropi i osigurati nesmetan protok roba i suzbijanje šverca, jer je to u interesu građana i privrede.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.