10 PRAVILA HOLIVUDSKIH STILISTA: Kako da izgledate spektakularno u svakoj prilici?

Nije teško izgledati elegantno poput slavnih ličnosti. Njihov izgled - šminka, frizura, odeća - kreiraju profesionalni šminkeri i stilisti. U ovom članku smo prikupili njihove omiljene trikove koje možete da iskoristite u gotovo svakoj situaciji.

Birajte garderobu sa horizontalnim prugama

Mnogi veruju da ih horizontalne pruge vizuelno čine punijima. Ali nije tako. Ako izaberete pravu boju i širinu, možete vizuelno da naglasite željena područja, kao što su bokovi. U isto vreme, struk će izgledati tanje. Izaberite odeću sa ravnim prugama i jednake širine.

Oblačite samo jedan komad široke odeće

Ovo može biti džemper ili, obrnuto, pantalone (ili suknja). Dakle, naglasićete samo jedan deo svog tela, tako da će izgled biti veoma harmoničan. Ako obučete široke pantalone sa širokim džemperom, onda ćete izgledati punije bez obzira na vašu figuru.

Ne nosite širok pojas ako ste niski

Široki pojasevi izgledaju sjajno na visokim ženama, jer vam omogućuju da vizualno smanje njihov dugi torzo i da slika postane proporcionalnija. Ali ako ste niski, onda će uzak pojas delovati efikasnije.

Ne zaboravite na svetle naglaske

Korišćenje svetlih akcenata je jednako važno kao i odabir prave odeće. Ne plašite se da eksperimentišete. Ako imate minimalističku odeću u tamnoj boji, dodajte svetle detalje kao što su cipele, torbe ili detalji.

Koristite različite nijanse bele

Ponekad bela boja može da istakne nesavršenosti vašeg izgleda, na primer, ako nemate savršene bele zube. Onda možete da koristite manje detalje svetlo bele boje koji se neće isticati toliko, ili čak da izaberete druge zanimljivije nijanse slične beloj, na primer, svetlo bež, boju slonovače, ili neku puder nijansu. Izgledaćete bolje ukoliko pored bele obučete još neke svetle boje, na primer: svetlo plavu ili svetlo roze.

Nosite šal ili maramu

Šal ili marama, kao i torba ili cipele su važni elementi vašeg izgleda. Zato možete da odaberete lagani svileni šal koji će vašem izgledu dati eleganciju i ženstvenost. Ili možete da odaberete šal od gušće tkanine, na primer, od pamuka ili šifona, koji će vam, osim lepote, pružiti i toplotu.

Birajte različite nijanse teksasa

Ako se odlučite za kombinaciju dva elementa teksasa u jednom izgledu, savetujemo vam da odaberete tamniji donji deo, a gornji svetliji. Ako želite da se izdvojite, mešajte najsvetlije boje.

Odustanite od lažne crne kože

Izbor odeće od crne veštačke kože je hrabar i elegantan. Sa takvim elementom u izgledu nikada nećete proći nezapaženo. Ali crna je postala suviše popularna, tako da je sada postala veoma čest izbor. Ukoliko želite da se istaknete probajte burgundi boju ili maslinasto zelenu.

Izaberite pravi cvetni desen

Cvetni motivi na odeći ne gube na značaju, ali se neki trendovi postepeno transformišu. Danas šarene haljine i cvetne majice ne izgledaju mnogo stilizovane. Stoga, da biste ostali na stilskom vrhu dajte prednost crno-beloj boji. Ako vam trebaju svetlije boje, onda izaberite cvetni desen u dve boje: crvena i crna, plava i bež, na primer.

Budite pažljivi sa proporcijama

Ako znate da imate široka ramena ili kukove, onda ne treba da zaboravite ovu činjenicu prilikom odabira odeće. Garderoba treba da naglasi vaše prednosti, ali ne i nedostatke. Zato izaberite odeću koja odgovara vašem tipu tela, a nemojte samo slepo da pratite modne trendove.

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.