Mešihat osudio čin zastrašivanja muslimana u Subotici

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji je sa ogorčenjem primio vest da je Subotica jutros osvanula oblepljena nalepnicama na kojima se nalazi ilustracija precrtane džamije, što je jasna poruka muslimanima koji žive u ovom multikonfesionalnom mestu da je njihov jedini verski objekat – Muhadžer džamija nepoželjan u ovom gradu, a sa njom i pripadnici islama koji tradicionalno imaju dobre odnose sa ostalim sugrađanima iz 25 različitih nacionalnih zajednica.

Foto: Mešihat Islamske zajednice

Tim povodom, Mešihat oštro osuđuje ovaj vandalski antimuslimanski i anticivilizacijski čin, koji osim svoje profašističke i islamofobične poruke u cilju zastrašivanja, pokazuje i solidarisanje sa terorističkim napadom koji je nedavno izveden na Novom Zelandu kada je u džamiji ubijeno 50 muslimana, a 30 njih ranjeno.

Osim toga, Mešihat izražava zabrinutost i čuđenje da je Policijska uprava u Subotici nedavno povukla obezbeđenje ispred džamije koje je uvela nakon pokušaja paljenja ovog verskog objekta oktobra 2014. godine, što je dodatno unelo zabrinutost i uznemirenost među muslimane ovoga grada.

Foto: Mešihat Islamske zajednice

Tim povodom, Mešihat od nadležnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova očekuje da se inicijatori ovog čina što pre privedu pravdi, a pripadnicima islama u Subotici i drugim mestima gde postoji potencijalna opasnost pruži puna lična i imovinska sigurnost.

Foto: Mešihat Islamske zajednice

Izvor: mesihat.org
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još