TAG HEUER otvara novo poglavlje AUTAVIA kolekcijom

Nova kolekcija TAG Heuer inspirisana je originalnim modelima Autavia i koristi najnoviju inovativnu časovničarsku tehnologiju kako bi privukla novu generaciju avanturista.

TAG Heuer ponovo uvodi samostalnu Autavia kolekciju sa nizom modela koji se mogu pohvaliti svestranošću, robusnošću i pouzdanošću koja je karakterisala originalne satove proizvedene 60-ih godina prošlog veka. Koristeći ugljeničnu kompozitnu povratnu oprugu koja izdvaja svaki komad kao Isograph, avangardni sat gradi svoju baštinu kako bi nastavio sagu.

Premošćavanje jaza između prošlosti i budućnosti

Kao jedan od stubova brenda, Autavia je bio prirodan izbor za TAG Heuer, pridruživši se na taj način Carrera, Monaco, Formula 1, Aquaracer i Link kolekcijama. U periodu od 1933. do 1957. godine, Autavia je bila deo instrument table koja se koristi u trkačkim automobilima i avionima. Sam naziv je kombinacija reči AUTo i AVIjacija. Nakon što je zaustavljena proizvodnja Autavia kontrolne table, ime je još uvek bilo dostupno, pa je tadašnji direktor Džek Hojer (Jack Heuer) odlučio da ga koristi za hronografski ručni sat koji je švajcarski brend predstavio 1962. godine.

Odmah prepoznatljiv, ovaj inovativni sat doneo je energiju i uzbuđenje reli trka i bio je čitljiv u svim uslovima. Popularan među entuzijastima trka i vojnim snagama širom sveta, Autavia je uživala veliki uspeh i visoku reputaciju sve dok proizvodnja nije prekinuta 1985. godine. Danas, se Autavia ponovo uvodi kao posebna kolekcija sa sedam referenci koje su dizajnirane sa avanturističkim i smelim duhom po kojima je Autavia poznata.

Autavia univerzum savremenog stila

Elegantan sat inspirisan kokpitom sadrži privlačne elemente koji su ukorenjeni u istoriji linije. Ono što su fanovi voleli u originalnom modelu - njegovu funkcionalnost, neprolazan stil i brojne kombinacije - takođe se vidi u svih sedam novih modela predstavljenih na Baselwold sajmu 2019.

Autavia model od nerđajućeg čelika prečnika 42mm sa tri kazaljke karakteriše okruglo kućište prve generacije sa zakošenim stopicama (lugovi) iz 60-ih. Dvosmerno rotirajući okvir sa 60-minutnom skalom u crnoj keramici, plavoj keramici ili nerđajućem čeliku dodatno naglašava sportski izgled sata.

XL krunica inspirisana je pilotskim satovima i tajmerima koji su koristili prevelike krune kako bi ih lakše koristili dok su nosili rukavice.

Originalna Autavia je takođe bila poznata po tome što je bila veoma čitljiva u svim uslovima, a to je slučaj i sa verzijama za 2019. godinu. Markeri sata i kazaljke, su prekrivene SuperLuminovom® premazom, što omogućava čitanje vremena čak i kada vas avantura odvede u mrak.

Brojčanik u dim tonu je dostupan u crnoj, sivoj ili plavoj boji i ima prozor sa datumskim prikazom na poziciji 6 sati. Pogodan za svaku avanturu ili bilo koji stil, kaiš ili narukvica svakog modela u kolekciji Autavia su međusobno zamenjivi. Kožni kaiševi od teleće kože dolaze u tamno braon ili svetlo braon boji.

NATO kaiš je uključen u kutije satova koji su predstavljeni na narukvici od nerđajućeg čelika. Narukvica i kaiš se lako prebacuju kod kuće pomoću jednostavnih dugmadi na donjoj strani kućišta - alati nisu potrebni. NATO kaiševi, kožni kaiševi i narukvice od nerđajućeg čelika se prodaju odvojeno, tako da korisnici mogu da naprave sopstvene kombinacije kako bi upotpunili njihov jedinstven izgled.

Baština i najmodernija tehnologija

Mehanizam Autavia satova sa tri kazaljke je hronometar Caliber 5. Originalni Autavia sat je bio poznat po korišćenju najnovije tehnologije, a ni ovi modeli se ne razlikuju. Novi Autavia modeli imaju najsavremenije karbonske kompozitne povratne opruge koje je avangardni časovničarski brend predstavio ranije ove godine. Kombinacija kalibra i karbon-kompozitne opruge daje svakom modelu u ovoj kolekciji Isograph odliku.

Zaštićeno ime potiče od grčke reči iso, što znači "jednako", a odnosi se na stabilno i dosledno kretanje komponente. Poznata kao srce mehaničkog sata zbog svoje važnosti u ukupnoj funkciji, povratna opruga je najteži deo za proizvodnju. Tim TAG Heuer matematičara, fizičara i hemičara stoji iza stvaranja ove novoobnovljene opruge. Ne samo da ugljenično kompozitna opruga uzdrmava svet tradicionalnog časovničarstva, već i poboljšava performanse satova opremljenih robnom markom hronometra. Savršene koncentrične oscilacije omogućene su zahvaljujući geometriji kompozita ugljenika i poboljšavaju preciznost sata. Karbon-kompozitna opruga se proizvodi uz već pričvršćenu čauru; obično, ovaj mali deo, koji pričvršćuje metalnu oprugu na osu balansa, zahteva komplikovanu montažu i stvara dodatnu netačnost. Ona je potpuno antimagnetna, što eliminiše pitanje netačnosti koja se unosi nakon što sat dođe u kontakt sa magnetnim izvorom. Optimalno toplotno ponašanje i aeroelastičnost postignuti su uparivanjem karbon-kompozitne opruge sa aluminijumskim balonom.

Odvažnost u bronzi

Pored modela Autavia od nerđajućeg čelika, TAG Heuer je takođe lansirao dve verzije u bronzi. Satovi prečnika 42 mm sa bronzanim kućištima imaju dim zeleni ili braon brojčanik sa dvosmernom rotirajućom maskom u crnoj ili braon keramici. Model sa smeđim okvirom i keramičkim okvirom predstavljen je na braon kožnom kaišu, dok je model sa zelenim brojčanikom i crnim keramičkim okvirom predstavljen na kožnom kaišu kaki boje. Zadnja strana kućišta satova je napravljen od titanijuma. DNK TAG Heuer brenda je jasno vidljiv u ovoj novoj porodici satova. Inspirisana ranijim uspesima, nova Autavia kolekcija ima svoj autentični identitet, ali ostaje verna originalnim modelima koji su dali svoj pečat u TAG Heuer svemiru i istoriji vremena.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još