Nastavljaju se programi podrške privredi

BEOGRAD, 26. avgusta 2010. (Beta) - Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u četvrtak da će programi podrške privredi biti nastavljeni, jer su u rastu bruto domaćeg proizvoda Srbije učestvovali sa 40 odsto.

Dinkić je na otvaranju Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Beogradu kazao da je ohrabren tom računicom Međunarodnog monetarnog fonda o doprinosu mera Ministarstva ekonomije za podršku privredi kroz subvencionisane kredite rastu BDP-a.

"Od 1,5 odsto koliko će biti ovogodišnjie rast BDP-a 0,6 odsto je doprinos mera i zato nameravamo da sa njima nastavimo sve dok Srbija značajnijie ne ubrza rast. Nastavljamo i idućoj godini", kazao je on.

Dinkić je kazao i da su mu kolege iz Ministarstva ekonomije Nemačke kazale da u jednom trenutku nisu poslušali savet MMF da prekinu programe podrške privredi i time su odrzali zaposlenost u najtežim delu krize, a blago su i odmrzli plate u javnom sektoru. "Posle posete Nemačkoj sam još više ubeđen da su predlozi koje daje dajem oni koji Srbiji trebaju", kazao je Dinkić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.