Nastavljaju se programi podrške privredi

BEOGRAD, 26. avgusta 2010. (Beta) - Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u četvrtak da će programi podrške privredi biti nastavljeni, jer su u rastu bruto domaćeg proizvoda Srbije učestvovali sa 40 odsto.

Dinkić je na otvaranju Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Beogradu kazao da je ohrabren tom računicom Međunarodnog monetarnog fonda o doprinosu mera Ministarstva ekonomije za podršku privredi kroz subvencionisane kredite rastu BDP-a.

"Od 1,5 odsto koliko će biti ovogodišnjie rast BDP-a 0,6 odsto je doprinos mera i zato nameravamo da sa njima nastavimo sve dok Srbija značajnijie ne ubrza rast. Nastavljamo i idućoj godini", kazao je on.

Dinkić je kazao i da su mu kolege iz Ministarstva ekonomije Nemačke kazale da u jednom trenutku nisu poslušali savet MMF da prekinu programe podrške privredi i time su odrzali zaposlenost u najtežim delu krize, a blago su i odmrzli plate u javnom sektoru. "Posle posete Nemačkoj sam još više ubeđen da su predlozi koje daje dajem oni koji Srbiji trebaju", kazao je Dinkić.

Pogledajte još