NOVA SARADNJA PREDRAGA GAGE ANTONIJEVIĆA I "RUŽIČASTE" TELEVIZIJE: Velike patriote koje se u tišini bore za Srbiju u seriji "Državni službenik" od subote na TV Pink

Obećanje čelnika najgledanije komercijalne televizije u Srbiji – Željka Mitrovića, da će u 25. godini postojanja TV Pink obogatiti program domaćim igranim serijama obistiniće se već u subotu, 30. marta od 21 čas prikazivanjem prve dve, od 12 epizoda novog dela Predraga Gage Antonijevića - "Državni službenik". U pitanju je akciona-krimi serija, koju je kao novi žanr u domaćoj produkciji, uveo upravo naš proslavljeni reditelj, scenarista i producent. Ovoga puta Antonijević je kreator serije i potpisuje produkciju, na tekst Dimitrija Vojnova i režiju iskusnog dvojca Miroslava Lekića i Ivana Živkovića i ponovo odlazi korak dalje. "Državni službenik" nas uvodi u poslovne i privatne živote savremenih agenata službi zavetovanih na tajnost, otkriva nam opštu situaciju na tom polju i njihovu borbu sa svakodnevnim pretnjama kojima je izložena bezbednost naše zemlje.
- Mene uvek privlači nešto što nije bilo do sada na našim televizijama – rekao je Antonijević za TV Pink.

- Tako sam krenuo sa "Ubicama mog oca", a verujem da je i ovo jedan čudesni iskorak dalje u te špijunske trilere. Pre svega, zbog toga što je ovo serija o državnoj bezbednosti, službi, ozni, ali danas, sa svim problemima koji to prate, sa Kosovom, migrantima, stranim tajnim službama, agentima. Cilj nam je da na kraju serije saznamo ko za koga radi, konačno.

U glavnoj ulozi gledamo Milana Marića, ovenčanog na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu nagradom "Evropska zvezda u usponu". On tumači mladog agenta koji pokušava da pronađe ravnotežu između porodičnog i poslovnog života, između ideala i potreba države, profesionalnih iskušenja i moralnih dilema. Kako iza ove serije stoji ekipa koja je radila "Ubice mog oca", videćemo Tihomira Stanića i Marka Janketića u već poznatim rolama, kao Marjanovića i Pavlovića. Tu su i doajeni našeg glumišta – Žarko Laušević, Aleksandar Berček, Nebojša Dugalić, kao i Nenad Jezdić, Marta Bjelica, Ljubomir Bulajić, Nebojša Ilić, Sonja Kolačarić i mnogi drugi.

Ovom serijom TV Pink nastavlja da prati svetske trendove i kvalitetnim igranim programom osvaja još širu publiku. Narednih 11 subota od 21 sat gledajte najnovije delo jednog od naših najznačajnijih filmskih stvaralaca – Predraga Gage Antonijevića na TV Pink, dok se u istom terminu serija prikazuje i nedeljom na Telekomovom kanalu Superstar.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još