Niko nema više od tri stana u Belvilu

BEOGRAD, 26. avgusta 2010. (Beta) - Preduzeće Blok 67 asosiejts saopštilo je u četvrtak da je kredit od 117,6 miliona evra za izgradnju stambenog naselja Belvil na Novom Beogradu dobilo po standardnoj proceduri, uz hipoteku.

Ta firma koja je investitor izgradnje Belvila je navela i da nijedna osoba ili preduzeće ne poseduju više od tri stana u naselju, ističući da se to može proveriti i uvidom u dokumentaciju katastra nepokretnosti na Novom Beogradu.

Austrijski dnevnik Esterajh objavio je u sredu da je Hipo Alpe Adrija banka "oprala" oko 100 miliona evra Darka Šarića, osumnjičenog za trgovinu drogom, prebacivanjem tog novca na račune firme Blok 67 asošiejts.

Beogradska Politika piše da je Šarić zauzvrat dobio trećinu stanova u Belvilu. Blok 67 asosiejts je naveo da je u naselju Belvil izgrađeno 1.858 stanova i dve poslovne zgrade u koje je investirano 238,3 miliona eura. Razlika između vrednosti kredita i ukupne investicije od 120,7 milona evra, istakli su, finansirana je pretprodajom stanova u izgradnji.

Pogledajte još