Ambasadorka Aleksandra Joksimović na prijemu kod kraljice Elizabete (FOTO)

Britanska kraljica Elizabeta II primila je danas ambasadorku Republike Srbije u Londonu Aleksandru Joksimović.

U Londonu trenutno boravi 170 ambasadora i visokih komesara, a svakom od njih ukazala se prilika da se upozna sa Njenim veličanstvom.

Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović predala je danas akreditive kraljici Elizabeti II, kojoj je prenela i poruku srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je kraljevska porodica dobrodošla u Beograd i da svaka njihova poseta, poput one iz 2016. godine, kada je Srbiju posetio princ Čarls, doprinosi boljim međusobnim odnosima.

Ona je sa kraljicom razgovarala i o zajedničkoj istoriji dve zemlje i podsetila na nedavno obeležavanje 180 godina srpsko-britanskih odnosa.

Ambasadorka je kao značajne trenutke za zajedničku istoriju navela Prvi svetski rat u kojem su, zajedno sa srpskim borcima, učestvovali admiral Ernest Trubridž i Lejdi Padžet.

- Iskreno se nadamo da će i sledeća generacija kraljevske porodice biti spremna da poseti Srbiju - kazala je Joksimović, koja je kraljici poklonila Zbornik radova na temu 180 godina srpsko-britanskih odnosa.

Kraljici Elizabeti predstavljeno je i diplomatsko osoblje ambasade Srbije u Londonu, prenosi "Tanjug".

Inače, Joksimovićeva, nekadašnja predsednica Centra za spoljnu politiku, na novu funkciju stupila je 1. novembra prošle godine.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Nadlanu.com

Pogledajte još