OD NJEGOVOG ŠAMARA PUKLA MI JE BUBNA OPNA: Goca Tržan iskreno o nasilju koje je proživela (VIDEO)

Goca Tržan je tokom života doživela nasilje od strane muškarca kojeg je volela, iako nikada nije otkrila o kome je reč.

Ona se obratila svim ženama putem svog vloga na Jutjubu i otkrila sa kakvim se problemima suočavala dok nije rekla "dosta".

- Žene se teško otvaraju na tu temu zato što je to velika sramota. Ja ću govoriti iz svojih cipela. Kako počinje... ne mogu da kažem nasilje, nego zarobljavanja. Prvo što će dotični da uradi je da se mnogo potrudi oko vas, na razne načine. Zavisi od toga koliko je finansijski potkovan ili koliko je perfidan, potrudiće se da vam skine zvezde s neba, da vas obaspe raznim pažnjama i naravno da je to božanstvena stvar ako se dalje nastavi neka normalna veza i normalan odnos. Međutim, muškarac koji nakon toga, kada ste vi spremne da uđete u vezu sa njim, napravi situaciju da ste vi srećne što je on taj koji je hteo vas, to je prvi znak za paljenje lampice. Nastavi se veza i vi počinjee da prihvatate da treba da budete srećne što ste sa njim, a ne on sa vama - započinje priču Goca.

Ona ističe da maltretiranje ima nekoliko etapa.

- Sledeća stvar koju će da uradi je da počne da vas odvaja od svih koje volite. Pričaće vam da vas mrzi brat, roditelji, najbolja drugarica.. Da vas niko ne voli na pavi način, već samo on. Samo on može da vas spasi iz takvog okruženja. Zašto to radi? Pa on vas stavlja u svoj sistem vredosti i izoluje vas od objektivnih ljudi, onih koji vas vole. Oni žele da vam bude dobro, poklušaće da vam objasne da to što radi nije dobro. On želi da spreči da budete u kontaktu sa ljudima koji vas žele dobro - prča pevačica i nastavlja:

- Sledeći korak je... Ja sam imala slučaj gde me je čovek odvojio od najbolje drugarice iz detinsjtva na način da je nešto što sam samo njoj rekla on proširio, a on je to znao zato što je prisluškivao moj auto. To su muškarci koji nikome ne veruju, vama najmanje veruju. Ne primećujete sve ono što radi: da vas uhodi, da vas kontroliše, da ima opsesivnu-kopulsivnu potrebu da u svakom trenutku zna gde ste. Kada vas odvoji od svih ljudi koje volite tada počinje da vam objašnjava kako ne vredite ništa i kako bez njega ne vredite ništa, jer je samo on taj koji vam je dao na vrednosti - govori o svom iskustvu ona.

Ona je, objašnjava, doživela i fizičke napade.

- Kad iz vas proviri negde ona vaša stara jaka ličnost, e tada već kreće sa fizičkim nasiljem. Onda krene da vas davi kada vam spomene roditelje a vi mu uzvratite, jer bože moj "on može da kaže šta hoće".. Preispitajte se dobro. Nakon toga kad krene koškanje ili vam udari šamarčinu da vam pukne buba opna kao što se meni desilo... Posle svegatoga desi se nešto što ja sebi ne mogu da objasnim. Naime, vi sve vreme imate potrebu da njega popravite, vi osećate da nešto nije kako treba, ali imate neverovatnu potrebu da njega popravite - rekla je.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: gocatrzan/Instagram

Pogledajte još