Stanojević zadovoljan žrebom, Krstajić nije

BEORGAD, 26. avgusta 2010. (Beta) - Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je još rano za analizu grupe u Ligi šampiona, dok se kapiten crno-belih fudbalera, Mladen Krstajić požalio na rivale.

"Rano je za ozbiljne analize, ali prvi, opšti utisak je da smo zadovoljni", rekao je Stanojević novinarima, koji su sa ostatkom ekipa gledali na televiziji žreb za Ligu šampiona.

"Želeli smo jednog atraktivnog protivnika i to smo dobili u Arsenalu. Braga je u kvalifikacijama dala četiri gola u gostima, ali nije ekstremno dobar rival i sa njima možemo da se nadigravamo", rekao je Stanojević.

Partizan je prethodni put igrao u Ligi šampiona pre sedam godina, a svi u klubu sada kažu da ne žele samo da budu učesnici elitnog evropskog klupskog takmičenja.

"Cilj nam je da osvojimo bar treće mesto i 'prezimimo' u Evropi. Želim da vidim da li smo uopšte spremni da igramo u Ligi šampiona, da se takmičimo, a ne da budemo samo puki učesnici. To ne znači da ćemo zapostaviti domaće prvenstvo. Želimo ponovo da osvojimo titulu i da se ponovo plasiramo u Ligu šampiona", rekao je Stanojević.

Trener šampiona Srbije rekao je da će klub razmotriti u sledećih nekoliko dana da li će dovesti pojačanja.

Kapiten Mladen Krstajić rekao je da nije zadovoljan protivnicima u grupi jer su ekipe jake, ali nisu toliko atraktivne u Srbiji.

"Nisam zadovoljan. Rivali su nam jaki, ali nisu dovoljno atraktivni, tako da će svi očekivati da prođemo dalje. Bolje da smo izvukli 'grupu smrti'. Moramo sada da pokažemo da nećemo biti topovsko meso, već ravnopravni učesnici Lige šampiona", rekao je Krstajić.

Zamenik kapitena Saša Ilić koji je sa Partizanom i pre sedam godina igrao Ligu šampiona, rekao je da je ekipa mogla da prođe i teže i lakše.

"Moglo je da bude bolje, a moglo i gore, ali imamo šanse da prezimimo u Evropi. Moramo u Ligi šampiona da igramo kao protiv Anderlehta (u kvalifikacijama). Braga je veoma ozbiljna ekipa, prošli put (2003) nam je najteže bilo protiv Portugala (tada je to bio Porto). Arsenal je jedna od pet najboljih ekipa u Evropi", rekao je Ilić.

Atmosfera u sportskom centru Zemunelo bila je dobra, opuštena i vesela. Radosav Petrović je u jednom trenutku u šali rekao da je trener Barselone Pep Gvardiola pre početka žreba rekao "samo ne Partizan".

Pogledajte još