NOVI DETALJI O ZDRAVSTVENOM STANJU HRABRE VODITELJKE: Dei Đurđević sledi dug oporavak

Voditeljka Dea Đurđević koja je sa VMA prebačena na Klinički centar trenutno je pod nadzorom čitavog tima lekara, na čijem je čelu profesor Marko Bumbaširević, koji je Dei i spasao ruku.

Voditeljka ušla je u drugu fazu lečenja nakon teške saobraćajke u kojoj joj je otkinuta ruka. Ona je posle mesec i po dana prebačena sa VMA u Kliničko-bolnički centar Srbije, na Odeljenje ortopedije. Deu sada očekuje nastavak lečenja, a možda i druga operacija.

- Dea se oseća dobro i doktori su zadovoljni kako protiče njen oporavak. Oni su i očekivali da će njeno lečenje biti dugo i iscrpno tako da nisu iznenađeni što je mesec i po dana provela na intenzivnoj nezi. Ona je sada smeštena na ortopediji i o njenom zdravstvenom stanju brine čitav tim lekara na čelu sa Bumbaširevićem, koji je najbolji u svojoj struci. Nakon što joj je spasao ruku, sada brine i o nastavku njenog lečenja. Dei bi trebalo da bude urađena još jedna operacija ruke, ali će odluku o tome doneti lekari koji brinu o njoj. Trenutno se rade razne vrste pregleda kako bi se ustanovilo njeno kompletno zdravstveno stanje. Na osnovu svega toga i snimaka koji budu urađeni, biće doneta odluku kada će se tačno uraditi operacija. Svi se nadaju da će se to znati u narednih nekoliko dana - kaže izvor.

- Sada već majka Nena i dečko Mladen Mijatović mogu da je viđaju češće jer na intezivnoj nezi im to nije bilo omogućeno, ali zbog virusa koji još uvek vladaju doktori će im ograničiti posete. Ona se nalazi u posebnoj sobi na odeljenju ortopedije i ima kompletnu negu koja joj je potrebna. Iznova je oduševila, ovog puta drugi tim doktora, svojim pozitivnim stavom i energijom koju ima. Iako su o tome koliki je borac čuli od kolega sa VMA sada su se u to i sami uverili. Njene prve noći u Kliničkom centru prolaze mirno i svi su zadovoljni kako je prihvatila promenu. Srećna je što je bliže doktoru Bumbašireviću u kojem ima puno poverenje i kojem je zahvalna što joje je spasao ruku. Potpuno sarađuje sa lekarima, što je njima jako bitno u određivanju dalje terapije.

Voditeljku nakon operacije čeka oporavak, a zatim fizikalne terapije. Prema rečima izvora uz nju su sve vreme dečko i majka, što joj mnogo znači.

- Deina majka se trudi da pred ćerkom bude nasmejana i pozitivna ali je sve ovo teško podnela. Sa druge strane Mladen je prilično pribran i uspeva da osnaži kako Deu, tako i njenu majku da će sve biti u redu. Iako Dea sada ima mobilni telefon kod sebe, doktori su joj savetovali da ga koristi samo kako bi komunicirala sa najmilijima, a ne da bi čitala vesti koje je mogu uznemiriti. Doktorima je važno da ona bude opuštena i smirena kako bi oporavak tekao u smeru koji su zamislili zato joj surfovanje i odlazak na društvene mreže ne preporučuju - ističe izvor.

Ipak, Dea se nakon što je prebačena u Klinički centar, kada joj je i dozvoljeno da ima mobilni telefon zahvalila svima porukom na Instagramu, posebnu lekarskom timu koji je brinuo o njoj dok je bila na VMA.

Izvor: Blic.rs
Foto: deadjurdjevic/Instagram

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.