Zastava inpro se seli u pogone Namenske

KRAGUJEVAC, 27. avgusta 2010.(Beta) - Fabrika za proizvodnju prikolica lake nosivosti Zastava inpro iz Kragujevca dobila je saglasnost sindikata fabrike oružja za preseljenje u poslovni prostor koji je u vlasništvu Namenske, saznaje agencija Beta u fabrici oružja.

Dogovoreno preseljenje pogona Zastava inpro iz dela Zastave, koji je pripao kompaniji Fijat automobili Srbija, u prostor "Sivog doma" u krugu Namenske blokirali su nekoliko meseci sindikalci Zastava oružja, nezadovoljni sadržajem ugovora o zakupu.

Zbog te blokade dovedena je u pitanje proizvodnja i realizacija već ugovorenih poslova Zastave inpro inostranom tržištu, preduzeća u kome je više od 60 odsto radnika sa invaliditetom.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zastava oružje Dragan Ilić je agenciji Beta rekao da je juče zaključen sporazum, sa kojim su se saglasili i predstavnici Ministarstva odbrane i Ministarstva ekonomije, a kojim se rešava više spornih imovinska pitanja fabrike uključujući i uslove za izdavanje "Sivog doma" firmi Zastava inpro.

"Dogovoreno je da Zastava inpro plaća zakup od dva evra po kvadratnom metru prostora do 31. decembra 2012. godine", rekao je Ilić i dodao da su dobijena uveravanja od ministarstva da će u naredne tri godine biti sagrađen još jedna hala od 4.000 kvadratnih metara na matičnoj lokaciji koji će pripasti oružarima.

Pogledajte još