IZVOJEVALA BITKU SA DEPRESIJOM I ŠTITNOM ŽLEZDOM: Jelena Dokić smršala 40 kilograma!

Jelena Dokić pisala je istoriju svetskog tenisa, a onda su počele da se nižu životne tragedije i nedaće koje je opisala u svojoj autobiografiji "Nesalomiva".

Sada, pokazala je svoju transfromaciju i ljudi ne mogu da joj se nadive!

Nekadašnja četvrta igračica na svetu mnoge je šokirala detaljima iz privatnog života, u kojima je navela da ju je otac Damir fizički i psihički maltertirao. Ona je u knjizi napisala da je pomišljala na samoubistvo zbog torture, a u intervjuu za "Bild" je otkrila da je bila i blizu izvršenja tragičnog čina. Pored toga, opisala je i probleme sa štitnom žlezdom zbog kojih se, kako je napisala, ugojila čak 60 kilograma.

U borbu sa kilogramima upustila se oktobra 2018. godine. Vaga je tada pokazala zapanjujućih 120 kilograma. Za samo četiri meseca skinula je 40 kilograma viška i ne planira tu da stane - krajnji cilj je 66 kilograma, koliko je imala u periodu najveće sportske slave.

- Mislila sam da je vreme da se suočim sa osuđivanjem, negativnošću i kritikom koja potiče od javnosti i na društvenim mrežama i da stavim sebe i svoju borbu pred oči svih ljudi, da bih inspirisala, motivisala druge i da im pomognem, posebno ženama. Fotografije sa početka puta gubitka kilograma je teška i za postavljanje i za gledanje. Živela sam nezdravo i nesportski, ali važnije od toga je što sam bila nesrećna i bez samopouzdanja. Nisam želela da izlazim iz kuće i čak sam odbijala prilike da radim jer sam bila nesigurna i nesrećna. A onda se moj život promenio - napisala je Jelena na Instagramu, dodavši da je za sve zaslužna dijeta Dženi Krejg.

Jelena inače planira i svadbu sa dugogodišnjim partnerom, Tinom Bikićem. Njih dvoje su u ljubavi već 15 godina, a kaže da planiraju i decu.

Izvor: Zena.blic.rs
Foto: dokic_jelena/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.