Na spisku nema Marka Pantelića

BEOGRAD, 28. avgusta 2010. (Beta) - Selektor Srbije Radomir Antić saopštio je spisak igrača za utakmice sa Farskim Ostrvima i Slovenijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na kojem nema do sada standardnog Marka Pantelića.

Razlog je taj što je Pantelić tek nedavno potpisao za Olimpijakos te nije sa klubom prošao kompletne pripreme niti je igrao takmičarske
mečeve. Slično je i sa Vladimirom Stojkovićem, nekadašnjim golmanom Crvene zvezde koji je sinoć potpisao za Partizan.

"Stojković je napravio pravi potez. Verujem da će se kroz utakmice vratiti u reprezentaciju... Nismo se odrekli ni Marka Pantelića. Samo
nam je izuzetno bitno da igrači imaju takmičarski kontinuitet... Da se sportska forma postiže samo treninzima naš bi posao bio najlakši na svetu", kazao je Antić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povrede su uslovile da na spisku nema i Aleksandra Kolarova, Boška Jankovića i Ivice Dragutinović od kojih je samo prvi igrao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Novi igrači u ekipi "orlova", u odnosu na tim sa Mundijala, jesu golman Željko Brkić, odbrambeni fudbaleri Pavle Ninkov i Jagoš Luković, kao i vezista Partizana Nemanja Tomić.

Srbija će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine početi gostovanjem kod Farskih Ostrva 3. septembra u Toršavnu. Četiri dana
kasnije u Beogradu će dočekati Sloveniju, a protivnici u Grupi C biće joj i fudbaleri Italije, Severne Irske i Estonije.

"Počinjemo novi ciklus, sa velikom radošću očekujemo useljenje u našu novu kuću (trening centar Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi). Moramo da vratimo autoritet igre... Nismo zadovoljni poslednjim rezultatima, nismo bili efikasni, opala nam je koncetracija i moraćemo da radimo na tome", istakao je selektor "orlova".

Antić zbog vređanja sudije na Mundijalu i kasnije suspenzije Svetske fudbalske federacije (FIFA) neće moći da sedi na klupi Srbije na prve četiri utakmice kvalifikacija tokom kojih će ga menjati bivši trener Zvezde Aleksandar Janković.

"To je još jedan dokaz da mislimo na budućnost. Janković je mlad, kvalitetan trener. Elokventan je, voli struku. Doneće nam novi kvalitet", naveo je Antić.

Deo fudbalske javnosti u Srbiji rešenje problema sa neefikasnošću reprezentacije vide u pozivanju napadača Partizana Klea, Brazilca koji je već izjavio da bi prihvatio poziv da igra za "orlove".

"Tema je previše ozbiljna da bi se poruke slale preko medija. Kleo je izuzetno kvalitetan igrač, ali zbog birokratije trenutno ne može da
igra za nas. A opredeljenje društva u odnosu na celu situaciju...", ostao je nedorečen Antić.

Selektor Srbije je, takođe, poželeo štoperu Zvezde Milanu Vilotiću da se izbori za ozbiljnom bolešću zbog koga će duže odsustvovati sa terena.

Srpski reprezentativci će pripreme za predstojeće duele početi u ponedeljak u Kovilovu. Dan kasnije stići će i kapiten Dejan Stanković, koji je sinoć sa Interom igrao finale Super kupa Evrope u kome je poražen od madridskog Atletika sa 0:2.

Golmani: Anđelko Đuričić (Leirija), Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Isailović (Zaglebje).

Odbrambeni fudbaleri: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Zenit), Ivan Obradović (Saragosa), Jagoš Vuković (PSV Ajndhoven).

Sredina terena: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Hamburg), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (Juventus), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Liverpul), Nemanja Tomić (Partizan).

Napadači: Nikola Žigić (Birmingem Siti), Danko Lazović (Zenit), Dragan Mrđa (Sion).

Pogledajte još