Ambasadorski pasoš UNICEF-a za pobednicu: Andrijana Savić večeras predstavlja Srbiju na takmičenju Miss Eco International 2019

Osamnaestogodišnja Andrijana Savić iz Gornjeg Milanovca je nakon plasmana u top 10 najlepših na zvaničnom takmičenju za Miss Srbije u oktobru 2018 godine licencirana za takmičenje Miss Eco International 2019 koje se održava u Egiptu. O tome kako izgleda dan jedne Miss na internacionalnom takmičenju, sa kakvim se izazovima suočava svaka od takmičarki i šta je značaj samog takmičenja, otkrila nam je Andrijana u kratkom razgovoru.

Gde se održava takmičenje i koliko zemalja učestvuje?

- Takmičenje za Miss Eco International 2019 tradicionalno se održava u Egiptu, zemlji faraona. Takmičenje je pod pokroviteljstvom UN, a vlasnica licence Miss Eco International je dr Amal Rezk koja je i predsednik UN Egipta. Za prestižnu titulu globalnog ambasadora UNICEF-a borim se sa još 55 devojaka iz različitih zemalja sveta.

Šta podrazumeva i koje je značenje titule Miss Eco International?

- Kao što sam već rekla takmičenje je pod pokroviteljstvom UN i pobednica postaje globalni UNICEF ambasador.
Tu su naravno i mnogobrojni pokloni, reklame za zaštitna lica različitih brendova koje će devojke dobiti. Značaj takmičenja je promocija eko turizma, prirodnih resursa, zaštite životne sredine i samog čoveka.

Kakva je organizacija takmičenja?

- Takmičenje traje tri nedelje, tokom kojih su organizovani mnogobrojne turističke posete različitim destinacijama i predtakmičenja u različitim segmentima predstavljanja država. Prvo predtakmičenje je bio izbor za Miss narodne nošnje, još dok smo bile u Kairu, i tu sam imala priliku da se predstavim Užičkim kolom koje sam odigrala zajedno sa Miss Crne Gore i Miss Slovenije. Očekuju nas Miss Resort wear, Miss Talent, Miss Fitness. S obzirom da smo jutros doputovale u Hurgadu, ostala predtakmičenja će se održati ovde.

Kakva je atmosfera između devojaka i da li se menja kako se bliži finalno veče?

- Svakako da postoji takmičarski duh, ali negativnu energiju nisam primetila. Sve smo pozitivne, nasmejane i druželjubive. Pobednica će biti jedna, ali sve smo međusobno stekle prijateljstva, nadam se, za dugi niz godina.

Kako si se ti pripremala za ovo takmičenje i odlazak u Egipat?

- Talenat sam vežbala sama, uz dogovor celog tima Miss Yu kompanije, tako da smo zajedno odlučili šta je najbolje da pokažem i kako da se u kojim segmentima predstavim. Za moje večernje toalete kao i za finalnu haljinu bih se zahvalila našim kreatorkama Mariji Šabić i Vladanki Celić.

Da li su se tvoja očekivanja vezana za ovo takmičenje i odlazak u Egipat ispunila ili čekaš da se tek ispune?

- Svaka od nas je došla ovde da pobedi i da na što bolji način prezentuje svoju zemlju, jezik, kulturu i običaje. Neću otići razočarana i da ne osvojim titulu, jer sam svoju ulogu ambasadora lepote Srbije odradila na najbolji način. Velika mi je čast što sam dobila priliku da predstavljam svoju zemlju na jednom od 5 najvećih takmičenja lepote na svetu. Mnogo toga sam naučila o Egipatu, njihovoj istoriji, kulturi i njihovom načinu života. Sve to ostavlja jako pozitivan utisak, koji ću sigurno pamtiti do kraja života.

Da li već možete da pretpostavite ko bi mogao da pobedi i ponese titulu najlepše Eco International lepotice?

- Zaista ne bih mogla ni da pretpostavim, a verujem da je takvo mišljenje i ostalih devojaka. Sve devojke su jako lepe, obrazovane, šarmantne, talentovane. Sigurna sam da će izabrati onu koja je za nijansu bolja od ostalih, pošto smo sve dosta slične i sve se trudimo podjednako. Verujem da će izbor biti pravi, iako smo sve pobednice jer smo već ovde.

Želiš li nešto da dodaš za kraj našeg razgovora?

- Želela bih da se zahvalim Vesni Jugović i kompaniji Miss Srbije što su mi ukazali poverenje i omogućili odlazak na ovo takmičenje. Takođe, zahvalila bih se i mojoj porodici, prijateljima kao i svim ostalim ljudima na podršci koju su mi pružili i koju i dalje dobijam. Prijave za Miss Srbije 2019 su u toku, tako da bih ovom prilikom pozvala sve devojke da se prijave i dobiju priliku da se takmiče na jedinom zvaničnom izboru za Miss Srbije, a zatim predstavljaju Srbiju na nekom od prestižnih internacionalnih takmičenja.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Miss Srbija

Pogledajte još