Nedelja, 29. avgust 2010.

BEOGRAD, 29. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pažnju posvećuju boravku predsednika Srbija Borisa Tadića i premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika u Užicu i Višegradu.

ALO - "Delije (Vladimiru Stojkoviću) Stojketu prete smrću" naslov o tome kako su navijači "Crvene zvezde", nakon prelaska Stojkovića u Partizan, obajvili njegovu umrlicu na Fejsbuku.

BLIC - "Tadić i Dodik doveli 'ćiru' u Višegrad" - pruga uskog koloseka od Mokre Gore do RS. O tome da Miloševićev mehanizam vlasti nije demontiran list piše pod naslovom "Proćerdana decenija". Povodom kokainske afere tu je naslov "Država preuzela 'Mitrosrem' od Darka Šarića".

VEČERNJE NOVOSTI - O polasku dece u škole list piše pod naslovom "Đačka torba pravi bunar". "'Ćira' ponovo pregazio Drinu" - Tadić i Dodik u Užicu i Višegradu. O platama i troškovima života list piše pod naslovom "Satnica u stomaku".

KURIR - Naslovnom stranom dominra vest o gnevu navijača "Crvene zvezde" zbog prelaska Vladimira Stojkovića u Partizan, kome su tim povodom spremili umrlicu.

POLITIKA - Tadić i Dodik najavljuju da bi autoput od Požege do Višegrada mogao da bude izgrađen za 10 godina - "Iz Srbije u Srpsku u tri trake". "Sever Kosova i Metohije - fitilj koji tinja", o tome da niko ne može da predvidi kako bi Srbi reagovali na eventualni upad na sever. Intervju sa liderom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem list prenosi pod naslovom "Pokušao bih da napišem rezoluciju s Briselom".

PREŠ - List na naslovoj strani navodi da ekskluzivno saznaje "Plate veće od januara, penzionerima 5.000 dinara već od jeseni". i najavljuje istraživanje o posmrtnim običajima kod Srba.

Pogledajte još