Monserat Kabalje

Božanski glas, toplina i snaga. Španska diva Monserat Kabalje ponovo je, posle 16 godina, uverila beogradsku publiku u svoju veličinu. Jedan od najlepših i najsvestranijih glasova sveta, sa savršenom tehnikom, plenila je pažnju publike tokom dva sata u prepunom  Centru "Sava". Koncert je prekidan čestim aplauzima i uzvicima - "bravo".
Na repertoaru umetnice, koja je oličenje muzike, bila su dela iz opera Verdija, Maskanjija, Frančeska Čilea, Himeneza, Čapija, Barbijerija ... Kao gost koncerta, u duetu sa Monserat Kabalje, nastupila je Katarina Jovanović, koja je osvojila prvu nagradu na takmičenju koje nosi ime "Monserat Kabalje". Za dirigovanje odličnim Simfonijskim orkestrom RTB bio zadužen jedan od najboljih dirigenata današnjice - Hose Koljado. Koncert je imao dva bisa, a Monserat Kabalje je ispraćena ovacijama. 
Slavna diva postala je poznata široj publici po duetu snimljenom sa Fredijem Merkjurijem. Monserat Kabalje je i počasni ambasador Ujedinjenih nacija, Ambasador mira i Ambasador dobre volje UNESCO - a.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.