VESNA DE VINČA SPECIJALNA GOŠĆA KATARSKOG KRALJEVSTVA: Šeika Moza i srpska novinarka kuju planove za zajednički projekat

Vesna de Vinča, srpska novinarka i producent, pozvana je na dva prestižna događaja Katarskog kraljevstva.

Ono što je izuzetno važno jeste susret Vesne De Vinče i šeike Moze, koja, je najuticajnija žena Katara i regiona. Osim što važi za ikonu stila, šeiku Mozu, majku katarskog emira Tamim bin Hamada, danas nazivaju prvom damom arapskog društva.

- Susret sa šeikom Mozom, najuticajnijom ženom Katara i reiona bio je jedan od najznačajnijih u mom životu! Na poziv njene Fondacije i Fashion Trust Arabia našla sam se među 200 VIP ličnosti planete. Ti događaji i doživljaji ostaće mi u sećanju celog života - započinje priču Vesna.

- Ona je ikona stila i sa pravom je zovu Džeki Kenedi Bliskog istoka. Osnovala je Katarsku fondaciju koja ulaže u obrazovanje i dovela najveće univerziteta sveta u Katar, a 80 procenata studenata su devojke. Šeila Moza ulaže u kulturu, muzeje i modnu industriju, a mi smo popričale o jednom potencijalnom zajedničkom projektu - prenosi nam svoje utiske Jugovićeva.

Kao specijalni gost vlade prisustvovala je otvaranju novog modernog zdanja Nacionalnog Muzeja Katara, koji svoje kolekcije obogaćuje vrhunskim umetničkim delima u čije kolekcije i zdanje su uložene milijarde. Inače, Moza i njena ćerka Al Majasa kupuju najvrednija dela planete za svoje muzejske postavke i placaju ih stotinama miliona dolara, te su tako pre nekoliko godina na aukciji pazarile Sezanovu sliku "Kartaroši" za neverovatnih 300 miliona dolara.

- Princeza Al Majasa zadužena je da vodi ovo vredno umetničko carstvo. Bila mi je čast što sam pozvana da budem deo ove veličanstvene ceremonije i niza top događaja kojima su prisustvovale poznate ličnosti planete. Naročito sam oduševljena partijem i svečanom večerom koju je organizovao Fashion Trust Arabia, koji vodi takođe šeika Al Majasa. Tu su po prvi put dodeljene nagrade u oblasti mode ovog bogatog fonda. Imala sam tu privilegiju da budem gost među 200 zvanica. A zvanice su bile i Džoni Dep, Nikola Sarkozi i Karla Bruni koja je i zapevala, top modeli Naomi Kembel, Alesandra Ambrosio, Natalija Vodjanova, Irina Šajk, proslavljena kreatorka Dajana fon Firstenberg, te čuvena svetska blogerka Olivia Palermo koja je sedela uz mene... Naći se među tim uticajnim ličnostima planete zaista je uzbudljivo.

Inače, sve to zabeležila je naša novinarka Adriana Čortan koja je zajedno sa De Vinčom krenula da izveštava sa ovih prestižnih događaja.

- Verujem da smo Adriana i ja bile dobra reperezentacija Srbije, kako izgledom tako i komunikacijom - zaključuje Vesna.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Nadlanu.com

Pogledajte još