PREPORUKA NEDELJE: Jovana Jelovac Cavnić – film, serija, predstava, sport, recept

Glumica koja igra Cici u "Čađavoj mehani", daje glas crtanim junakinjama Maši, Mini Maus, Pokahontas, Aladinovoj Džes i mnogim drugim, vodi Jutarnji program na TV Happy i radi još dosta drugih zanimljivih projekata našla je posebno mesto u srcu gledalaca. Simpatična Jovana Jelovac Cavnić unosi dašak vedrine gde god da se nađe, a trenutno ima turneju sa predstavom "Balkanski sex i grad" po Hrvatskoj i Sloveniji. Istovremeno, snima i novi ciklus kviza "Naslovna Strana", nove epizode humorističke emisije "Čađava mehana", a upravo je završila animirani filmove "Aladin i leteći ćilim" i "Pokahontas", čime je i zvanično postala - Diznijeva princeza!

Jovana našim čitaocima preporučuje domaći film i predstavu u kojima i sama igra, istorijsku seriju, sportsku aktivnost za svaki dan i recept za brzinsko i vitaminsko jelo.

FILM

- Moja preporuka definitivno je istorijski filmski spektakl "Kralj Petar Prvi". Osim što mi je velika čast što sam bila deo ekipe ovog filmskog ostvarenja, od srca svima preporučujem da pogledaju ovaj snažni film koji donosi veliku istinu o srpskom narodu. Scene oduzimaju dah, a priča dira dušu na najuzvišeniji način. Porodica Ristovski i cela ekipa nam je omogućila da ne zaboravimo sopstvenu istoriju, a da je približimo svim našim novijim generacijama.

SERIJA

- Moj izbor je TV serija "Bordžije". Velika sam ljubiteljka istorijskih drama, tako da prosto uživam u ovom sadržaju. "Bordžije" su svakako jedna od najintrigantnijih porodica u istoriji, takoreći najozloglašenija dinastija. Ova serija obiluje raskošnim kostimima, odličnom glumom, intrigantnim odnosima i budi u nama znatiželju, da sa svakom novom epizodom jedva čekamo sledeću.

PREDSTAVA

- Moram da iskoristim priliku i preporučim predstavu u kojoj trenutno igram, a to je komedija "Balkanski sex i grad". U martu smo konačno stigli i u Beograd, pa dođite po svoju dozu smeha. Ova predstava će vas navesti i da se zamislite. U njoj pored mene igraju moje drage kolege Katarina Korša i Marko Dolaš, produkciju i režiju potpisuje Stanko Holcer. Predstava je doživela veliki uspeh u Hrvatskoj i Sloveniji na našu ogromnu radost.

SPORT

- Pošto živimo brzo i najčešće ne stižemo da se redovno bavimo sportom, toplo preporučujem jutarnju tibetansku gimnastiku. Ovo je idealno pre svega za prezaposlene žene, jer oduzima svega petnaestak minuta, a idealan je način da se razbudimo i počnemo dan. Uputstvo za ovih 5 jednostavnih vežbi možete pronaći na internetu, a moj dodatni savet je da idete svuda gde možete peške. Jer, mi smo stvoreni da hodamo i to treba da radimo u što većoj meri.

RECEPT

- Kao zaposlena mama uvek volim da saznam za neki brzi recept i sve što je lako i jednostavno. Zato preporučujem palačinke sa tikvicama. Pripremaju se kao klasične palačinke, a onda u tu smesu dodate dve, tri usitnjene tikvice, s tim da u ovu smesu ne dodajete šećer. Ovo je najčešće i najbolji način da privolimo decu da jedu tikvice koje su sjajno povrće. Ovakve palačinke možete praviti i sa jabukama, pa će deca imati i poslasticu.

Autor: Svetlana Bogićević
Foto: Promo

Pogledajte još