Natali Dizdar

Natali Dizdar rođena je u Zadru 27.08.1984. g. Odrasla je u Sukošanu gdje je završila Teoretsko nastavnički odjel srednje glazbene škole Blagoje Bersa. Prvi javni nastup imala je još kao osmogodišnjakinja nakon čega sudjeluje na brojnim dječjim festivalima i dječjim emisijama gdje se već tada uočava njezin pjevački talent.

Medijski debitira pojavljivanjem na prvom hrvatskom pjevačkom reality showu Nove TV, Story SuperNova Music Talents. S lakoćom je prošla audiciju i došla do finala natjecanja. Svojim interpretacijama pjevačica poput Arethe Franklin, Erykah Badu, Alice Keys, Cindy Lauper skrenula je pozornost na sebe kao mladu pjevačicu širokog raspona glasa i originalne interpretacije .Nakon završetka showa potpisala je diskografski ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records i započela je s prvim profesionalnim nastupima uz pratnju pijaniste Matije Dedića.

Potvrdu svog talenta i iznimne vokalne kvalitete dobila je i kad je u sklopu Porina 2004. na posebnoj tematskoj večeri posvećenoj bogatom opusu Zdenka Runjića, otpjevala možda najpoznatiju Runjićevu pjesmu Moj galebe i zaslužila ovacije publike u opatijskoj Kristalnoj dvorani. Nedugo zatim, u ljeto 2004. objavljuje svoj prvi singl Ne daj, autora Davora Viduke i Marijane Muždalo, u produkciji Coca Mosquita. Fantastične reakcije publike, medija, kritičara i već su uslijedile prve nagrade. Pjesma Ne daj proglašena je - HITOM GODINE prema HR TOP 20 - hrvatskoj nacionalnoj top listi i Zlatnoj koogli. Istodobno čitatelji Večernjeg lista nominiraju Natali za najboljeg novog izvođača, Hrvatski radio (8 postaja) ju proglašava pjevačicom godine. Drugi hit singl Gazio si me (tekst, glazba i aranžman: Coco Mosquito) samo potvrđuje da se radi o iznimnom novom izvođaču, osebujnom vokalu i pravim osvježenjem na domaćoj glazbenoj sceni. Pjesma tjednima ne silazi s top ljestvica, dok Natali i njezina producentska ekipa marljivo i samozatajno rade u studiju na njezinom albumu prvijencu.

Pogledajte još