ČUPA KOROV, SADI POVRĆE I MEDITIRA: Ivana Banfić poziva fanove da je posete u njenom novom domu od slame pored reke Kupe (FOTO)

Kada je Ivana Banfić objavila da će život u gradu zameniti idiličnim boravkom kraj reke Kupe, gde će živeti sa svojom porodicom, sinom Janom i suprugom Krunom Ladišićem u kućici od gline i slame, javnost je bila podeljena zbog njene odluke.

Naime, dok jedni nisu mogli da zamisle jednu od najvećih hrvatskih dens zvezda devedesetih godina u ruralnoj sredini, drugi su sa oduševljenjem komentarisali njenu odluku, želeći da i sami pobegnu u "divljinu", kako su u šali nazvali pevačicin izbor.

No, Ivana ne haje zbog zluradih komentara - na društvenim mrežama deli fotografije svog novog doma, bašte koju sama obrađuje, te objašnjava zašto se opredelila da gradsku vrevu zameni životom u prirodi.

- Naš novi dom... stara stogodišnja šupa koju smo preuredili. Ovako izgleda noću. Trebalo je dve godine da bude u ovakvoj verziji. Radili smo sami uz pomoć porodice, prijatelja i suseda iz sela. Dobro smo se družili, bilo je i roštiljanja, pesme i radosti. Zahvalna sam na tome. Ako vas put nanese u smeru Siska i reke Kupe dobrodošli ste. Recikliramo sve, ne kupujemo ništa novo osim boja. Shvatili smo da imamo toliko stvari, starog seoskog nameštaja i hrpu toga što se ne koristi. Dosta toga smo bacili i još uvek ima hrpa toga što se nakupilo kroz život, što od predaka što od nas samih. Kad bi se sabrala vrednost u novcu, bila bi to pozamašna svota - napisala je Ivana, a brojne fotografije na njenom Instagram profilu svedoče koliko pevačica uživa u novoj sredini, a podelila je i recept za zdrav obrok:

- Ideja za današnji zdravi ručak za koji vam ne treba puno vremena. Povrće iz rerne...  Ja sam stavila krompir, mlade brokule, mrkvu, celer, tikvice, luk i začinila s domaćom "Yaggety", zalila maslinovim uljem, malo majčine dušice i u rernu na 200 stepeni oko 45 min. I ne morate brinuti, hranite se zdravo, ne deblja i čistite telo od toksina.

Ivana je dala i savete obožavaocima za uzgoj voća i povrća.

- Prvi sunčevi zraci izvukli su me napolje, u vrt. Vreme je za pripremu gredica, kako bi imala što manje korova za čupanje. A da uzgoj bude organski bez špricanja kojekakvim veštačkim preparatima. Prvo se zemlja dobro pripremi, prekrije se kartonima koje sam predhodno nakvasila u vodi skoro do raspadanja i na to sam stavila debeli sloj slame. I u to sam stavila luk i posadila mrkvu. Jer, mrkva i luk su dobri susedi - savetuje Ivana Banfić, a najavila je i organizovanje svojevrsne duhovne radionice pored Kupe koja, kako kaže, spaja detoksikaciju, transformaciju i regeneraciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Banfić I Bee (@ivana_banfic_ibee) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Banfić I Bee (@ivana_banfic_ibee) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Banfić I Bee (@ivana_banfic_ibee) on

Autor: Nadlanu.com/N.O.
Foto: ivana_banfic_ibee/Instagram

Pogledajte još