NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO ZAŠTO SE OKRENUO ISTOČNJAČKOJ DUHOVNOSTI: Moja supruga Jelena uvela me je u svet joge

Novak Đoković otkrio je u intervjuu sa britanskim autorom Džejom Šetijuom pojedine detalje iz svoje privatnosti o kojima nikada nije govorio javno.

- Sa svojom suprugom sam godinama bio u vezi, od svoje 18. godine. Tada smo počeli da se zabavljamo, ona se tada takođe bavila tenisom. Znali smo se pet godina pre nego što smo počeli da se zabavljamo, potom je ona otišla na studije u Milano, a manje-više u istom periodu sam ja stigao u Monako, gde se preselio moj trener. Milano je blizu, pa je često dolazila - ispričao je na početku Novak Đoković, koji je istakao da je upravo Jelena mnogo doprinela kvalitetu njihove veze i da joj je na brojnim stvarima zahvalan.

- Zahvalan sam joj na svemu što je uradila kako bi naša veza opstala. Ona me je upoznala sa jogom, još u danima kada je studirala. Ona mnogo čita, čita sve i svašta, voli i da piše, zanima je novinarstvo. Sećam se kada sam bio mlad, od svojih roditelja i svoje teniske majke (Jelena Genčić prim. prev.) naučio sam kako da stvari stavim na papir. To je bilo lepo, ali je vremenom iščezlo. Jelena me podseća na to, počeo sam to opet da radim i osetio sam se veoma dobro. Osetio sam da na taj način mogu da izbacim mnogo toga što se nalazi u meni - rekao je Novak i dodao:

- Jelena je učila o tome jer je bila pod velikim stresom dok je studirala, gotovo cele dane je provodila uz knjige. Studentski život nije lak, tražila je način da se opusti, dobije energiju. Nije pila kafu i slične stvari. Otkrila je jogu i onda je to podelila sa mnom, pa sam i ja počeo da je upražnjavam. To je postao sastavni deo mog života.

Novak je govorio i o tome koliko im se život promenio kada su postali roditelji.

- Ona bi se složila da kada smo postali roditelji pre četiri godine, to je potpuno promenilo naš svet naglavačke. Od tada istinski verujemo da su naša deca učitelji i oni dolaze u ovaj život da nam donesu pouke i pomognu nam da shvatimo mnogo toga, stvari na dubljem nivou i mnogo stvari na kojima moramo raditi. To je sasvim suprotno onome što društvo misli, da mi podučavamo decu - rekao je najbolji srpski teniser.

Izvor: Pink.rs
Foto: jelenadjokovicndf/Instagram

Pogledajte još