PR ili potpuno rasulo

Komedija koja se bavi odnosom politike i pozicije nezavisnog intelektualca Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina biće premijerno izvedena 11. septembra u 20 sati u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

Zaplet nastaje kada lukavi i vešti PR političke partije koja je u vlasništvu srpskog tajkuna; u čijoj partiji više nema nekompromitovanih članova kreće u potragu za nezavisnim intelektualcem, vrstom koja se u Srbiji smatra naivnom, principijelnom i finansijski ugroženom.

Odabira vizantologa za čiji naporni rad čak ni njegova porodica nema razumevanja i daje mu mefistofelovsku ponudu koju ovaj ne može da odbije. Naučnik pristaje da bude kandidat na sledećim političkim izborima, ali u naivnoj veri da će njegov angažman u politici doneti koristi svim građanima.

Međutim, čim stupi u svet politike, videće da se radi o paralelnoj stvarnosti u kojoj žive ljudi iz politike i, naravno, pokleknuće. Njegov identitet se menja dnevno, zavisno od istraživanja javnog mnjenja i želja ciljnih grupa. U tom neprekidnom grotesknom prilagođavanju rezultatima istraživanja, on potpuno gubi svoj identitet, što dovodi do nerazrešivog sukoba unutar porodice, ali i gubitka inelektualne časti i integriteta. Nekoliko dana kasnije, međutim, javno mnjenje želi bradatu ženu za predsednika te naš intelektualac, sažvakan i ispljunut od politike ostaje sam, ne shvatajući gde je pogrešio.

Pogledajte još