Za utorak, 31. avgust 2010.

BEOGRAD, 31. avgusta 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najvise pažnje su posvetili poseti šefa britanske diplomatije Vilijema Hejga Beogradu.

ALO – Pod naslovom “‘Hipo lizing’ pomogao Šarančiću da pljačka Srbiju”, list piše o kupovini lokomotiva iz Švedske po duplo većim cenama. “Neću čuvare, ja sam zvezdaš!”, o golmanu Vladimiru Stojkoviću, koji je potpisao ugovor sa Fudbalskim klubom Partizan.

BLIC – O poteri za ubicom srpskog turiste u Makedoniji u “Osumnjičeni za ubistvo u Ohridu pripadnik ‘Pink Pantera'”. O sutrašnjoj poseti britanskog ministra Srbiji u “Tadić i Hejg ispravljaju nesporazume Srbije i EU”. O početku teniskog turnira US open u “Novak bez trenera Vajde”.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom “Hejg traži povlačenje” list piše da britanski šef diplomatije u Beograd donosi “poslednju ponudu” Londona i Vašingtona. List piše i da su Zvezdan Jovanović i Nikola Bajić prebačeni u “Zabelu” – “Zveki stigao kod Legije”.

DANAS – Pod naslovom “Srbi u enklavama južno od Ibra, svetinje SPC i sever Kosova ključne teme novih pregovora” list piše da su Srbija i Zapad sve bliži dogovoru u vezi s kosovskim problemom. Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejqnović o inicijativi Liberalno demokratske partije kaže “Neće biti nove sednice o Kosovu i Metohiji”. O izlasku NIS-a na berzu u “Akcije NIS išle do 550 dinara, ‘najaktivniji’ bili penzioneri”.

KURIR – “Bošnjački skup visokog rizika”, o najavljenom okupljanju veroučitelja Islamske zajednice Srbije i Islamske zajednice u Srbiji pred Vladom Srbije. “Bako, tata nam je umro”, o srpskom turisti Dejanu Novakoviću, koji je brutalno ubijen u Ohridu.

POLITIKA – Ministar prosvete Žarko Obradović kaze u intervjuu: “U klupe na vreme, školarine ne poskupljuju”. O nestašici mleka: “Ministar optužuje mlekare za nestašicu”. Pod naslovom “Razgovori Beograda i Brisela još nisu počeli” list navodi da u Vladi Srbije kažu da će amandmanima biti menjan predlog rezolucije Srbije o Kosovu podnet Generalnoj skupštini UN.

PREŠ – List pod naslovom “Mićun prima 220.000!”, piše o primanjima funkcionera Demokratske stranke Dragoljuba Mićunovića. “Kosovo ne bih priznao ni u ludilu!”, izjava je predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića. “Akcije NIS išle do 550”, o prodaji akcija NIS-a.

PRIVREDNI PREGLED – “Posao za još 110 radnika”, o najavama izgradnje dve nove fabrike u Vlasotincu. O trgovanju akcijama NIS-a pod naslovom “Potpuni fijasko ili ‘lagano zagrevanje’?”.