LOPOVI UPALI U VIKENDICU NEKADAŠNJEG FUDBALERA: Opljačkan Mateja Kežman

Vikendica bivšeg fudbalera Partizana Mateje Kežmana na Adi Bojani, kod Ulcinja, našla se na meti nepoznatih lopova, koji su iz nje odneli skupocene stvari.

Prema nezvaničnim informacijama, pljačkaši, za kojima policija traga, iz kuće su odneli Kežmanovu opremu za surf i televizor.

Krivična prijava

- Vikendica je opljačkana prošlog meseca. Lopovi su najverovatnije u kuću upali u ranim jutarnjim satima. Kežmanov komšija posumnjao je da je kuća obijena i on je pozvao policiju i istražitelje obavestio da je kuća bivšeg fudbalera i nekadašnjeg reprezentativca bila na meti lopova - naveli su izvori iz istrage.

Osnovno državno tužilaštvo Crne Gore potvrdilo je za crnogorske medije da je ulcinjska policija podnela krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe kojoj je na teret stavljena teška krađa.

- Lopov do sada nije identifikovan, ali je krivično delo učinjeno na štetu Mateje Kežmana - potvrđeno je iz tog tužilaštva.

Skupa oprema

- Mateja Kežman na društvenim mrežama objavljivao je fotografije sa Ade Bojane na kojima surfuje po talasima. Oprema koja mu je ukradena iz vikendice nije nimalo jeftina - kaže sagovornik.

- Oprema, osim surf daske, ima i padobran pomoću kojeg surfer, dok stoji na dasci, upravlja u pravcu vetra. Reč je o sportu kajtsurfingu, za koji su klimatski uslovi, to jest vetrovi, najpogodniji upravo na ovoj lokaciji - kaže naš sagovornik.

Bivši fudbaler, podsetimo, poznat je po tome što gotovo svake godine provodi leto na Adi Bojani. Upravo na Velikoj plaži na Adi Bojani on se prošle godine oženio svojom izabranicom Tarom Šumonjom. Godinu dana ranije navodno je na istoj lokaciji otvorio i kafić.

- S obzirom na to da mnogo vremena provodi ovde leti, odlučio je da kupi vikendicu, koju je luksuzno opremio. Moguće je da je lopov znao da je nekretnina njegova i da su pretpostavili da će pronaći dobar plen u njoj - kaže sagovornik.

Kako navodi, komšije su obavestile fudbalera da je opljačkan.

Malverzacije

Inače, Mateja Kežman nedavno je bio u centru pažnje i zbog fudbalskog skandala koji trese Belgiju. Nekoliko njegovih najbližih saradnika, uhapšeno je zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama s transferima igrača, kao i u nameštanju utakmica.

- Pod istragom su i Kežmanovi partneri i najbliži saradnici u agenciji koju je otvorio, a pod lupom su transferi koji su išli preko njih. Još uvek nije stigao zahtev belgijskih istražitelja, ali se ne isključuje mogućnost da bi i on uskoro mogao da bude pozvan na saslušanje zbog sumnjivih transfera srpskih fudbalera u belgijske klubove - otkrio je izvor uključen u istragu koja je pokrenuta pod nazivom "Čiste ruke".

Izvor: Kurir.rs
Foto: kezman888/Instagram

Pogledajte još