The Frajle i Tijana Dapčević: Pesma "Negativ" najava za novi album

U maju 2019. godine, popularni novosadski bend "The Frajle" slavi tačno 10 godina od kada su se okupile i započele svojmuzički put. Deset godina putovanja, pesama, smeha, koncerata i neverovatne energije četiri posebne žene - Marije, Nevene, Jelene i Nataše – čini mnogo razloga za slavlje.

"The Frajle" su desetu godinu odlučile da zaokruže novim albumom obrada koji izlazi u maju, a do tada, dešava se još mnogo toga.

Tako "Frajle" upravo predstavljaju novu pesmu "Negativ", u kojoj su ostvarile saradnju s jednom od najpoznatijih pevačica, Tijanom Dapčević. Ovo nije prva saradnja s Tijanom, s kojom ih veže i dugogodišnje prijateljstvo. Pre nekoliko godina s Tijanom su imale saradnju u pesmi "Živote kreni" a ovaj put su izabrale da obrade veliki Tijanin hit "Negativ", te su pozvale Tijanu da im se pridruži u ovoj novoj verziji pesme.

"Negativ" je pesma s kojom je Tijana 2002. godine pobedila na Sunčanim skalama a potom po njoj nazvala i album koji je doživeo veliki uspeh.

- Tijana je prekrasna, duhovita, divna i svoja. Nakon prve saradnje, znale smo da želimo da nešto opet s njom napravimo, i evo, sve nam se poklopilo na pesmi "Negativ". Presrećne smo! I ne možemo da dočekamo da naš novi album "Obraduj me" dođe konačno u ruke publike - izjavile su "Frajle" povodom nove pesme, spota i albuma.

Tijana je na ove reči uzvratila "Frajlama" istom merom pohvala:

- I eto opet pete "Frajle", shvatile su "Frajle" da im je usfalilo pa su pozvale petu Frajlu. Šalim se, naravno! Na moje veliko zadovoljstvo i čast, moje drage devojke, pretalentovane i slatke su obradile, mogu reći, jedan od mojih velikih hitova. Pesma je stara 17 godina, napravile su je u novom ruhu, na njihov prepoznatljiv način. Ja sam dala tome ime - frajlizam. Tako da smo se opet divno družile, saradnja sa njima je prava pesma, jer im je život pesma, kao i meni. Vratile su "Negativ" na scenu, iskreno se nadam da će doživeti veliki uspeh, kao i njihov novi album s obradama.

Obe pesme, "Živote kreni", te aktuelna "Negativ" nalaze se na CD-u koji je poklon uz magazin "Hello!" koji će se na kioscima naći od 11. aprila. Ovaj CD sadrži osam pesama i svojevrstan je poklon publici od "Frajli" i magazina "Hello!", kao uvod u studijski album naziva "Obraduj me" koji izlazi u maju.

"Obraduj me" je novi album obrada "Frajli", a publika ga već s nestrpljenjem očekuje. Nakon nedavno objavljene saradnje s Vanom na pesmi "Ako je vrijedilo išta" i sada pesmom "Negativ", "Frajle" još jednom potvrđuju svoju muzičku posebnost, ali i specifičnu prepoznatljivost, koju zaokružuju svojim novim albumom obrada.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još