Film "Šavovi" osvojio četiri nagrade na filmskom festivalu u Španiji

Na 19. Međunarodnom filmskom festvalu Las Palmas de Gran Canaria održanom na Kanarskim ostrvima u periodu od 22. do 31. marta srpski film "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića, u produkciji Uliksa Fehmija i Milene Trobozić Garfild nagrađen je sa četiri značajne nagrade.

"Šavovi" su osvojili nagradu publike kao najbolji film festivala po njenom izboru. Nagrada za najboju žensku ulogu dodeljena je glumici Snežani Bogdanović za, kako se navodi u obrazloženju žirija: "izuzetnu, emotivnu, svedenu i snažnu interpretaciju lika krojačice Ane".

Elmi Tataragić pripala je nagrada za najbolji scenario, a Specijalna diploma udruzenja CIMA (Žene na filmu i audiovizuelnim medijima) pripala je takođe Snežani Bogdanović.

Da podsetimo, film "Šavovi" premijerno je prikazan u programu Panorama, na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, gde je osvojio nagradu za najbolji evropski film u ovoj selekciji i drugu nagradu publike.

Takođe, na 47. FEST-u film je dobio nagradu FIPRESCI "Nebojša Đukelić" za najbolji regionalni film, dok je glavna glumica Snežana Bogdanović osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu.

Film "Šavovi" trenutno se prikazuje u bioskopima u Srbiji.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još