Vaterpolisti Srbije pobedili Rusiju

BEOGRAD, 1. septembra 2010. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Zagrebu selekciju Rusije sa 16:10 (7:2, 3:3, 1:1, 5:4), u utakmici trećeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu. 

Reprezentacija Srbije sada ima dve pobede i poraz u Grupi B, dok je Rusija izgubila sve tri utakmice.

Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Duško Pijetlović i Slobodan Nikić sa po tri gola, dok su po dva pogotka postigli Milan Aleksić, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Živko Gocih. Po jedan gol postigli su Boris Vapenski i Stefan Mitrović.

U poraženom timu najefikasnji je bio kapiten Dmitrij Stratan sa tri gola, dva je postigao Aleksej Rižov Alejničev, a po jedan gol postigli su Sergej Lisunov, Dmitrij Antipov, Jurij Želtovski, Aleksej Argakov i Marat Zakrov.

U utakmici četvrtog kola, u petak od 10 sati, Srbija će igrati protiv Makedonije, a dva dana kasnije u isto vreme protiv Nemačke.

Srbija je do pobede došla zahvaljujući dobroj igri u prvoj četvrtini, koju je dobila sa 7:2.

Rusija je povela sa 1:0 golom Sergeja Lisunova, ali su izabranici Dejana Udovičića preko Nikića, Filipovića i uz dva gola Pijetlovića preokrenuli na 4:1. Aktuelni svetski šampioni su igrali dobro u odbrani i do kraja deonice dozvolili protivniku da postigne samo jedan gol, preko Antipova, a mreža Rusije zatresla se još tri puta.

Rusija je dobro počela drugu četvrtinu i uz greške u napadu vaterpolista Srbije postigla dva gola (Želtovski i Argakov) i smanjila na 7:4.

Nikić je golom prekinuo seriju protivnika, ali je kapiten Rusije Stratan odmah vratio tri gola zaostatka. Nakon toga Pijetlović i Nikić su bili precizni i Srbija je na poluvremenu vodila sa 10:5.

Obe ekipe su u trećoj četvrtini mnogo grešile i pokušavale iz brzih akcija da postignu gol. Gocić je, posle odlične asistencije golmana Slobodana Soroa, postigao gol za 11:5, a sa druge strane ponovo je strelac bio Stratan.

Na početku poslednje četvrtine po gol su postigli Mitrović i Stratan, a zatim je Srbija serijom od 3:0, golovima Filipovića, Aleksića i Gocića došla na 15:7.

U završnici meča Alejničev je sa dva gola pokušao da ublaži poraz, a do kraja utakmice golove su postigli Nikić i Zakirov.

Pogledajte još