Rusija spremna da pruži dodatnu pomoć Srbiji

BEOGRAD, 2. septembra 2010. (Beta) - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da su ruske diplomate spremne da pruže "dodatnu pomoć" Srbiji povodom predloga rezolucije o Kosovu koju je Srbija podnela Generalnoj skupštini UN i njenog razmatranja.

"Ruska delegacija u Njujorku, kao i delegacije drugih država članica UN, učestvuje u konsultacijama u vezi s predstojećim razmatranjem srpskog nacrta rezolucije na zasedanju Generalne skupštine. Ukoliko srpskoj strani bude neophodna dodatna pomoć, ruske diplomate biće spremne da je pruže", rekao je Konuzin u intervjuu za izdanje beogradskog lista Danas od četvrtka.

On je istakao da Moskva i Beograd, u vezi sa kosovskim pitanjem, imaju stalne kontakte na različitim nivoima i potpuno međusobno razumevanje.

"Srpska strana je samostalno formulisala tekst nacrta rezolucije. Ne vidim neku posebnu krutost u tekstu, koji odražava vladin prilaz rešavanju problema", ocenio je Konuzin. Ruski ambasador je rekao da očekuje "zategnutiju" političku borbu između pristalica i protivnika podele Srbije tokom dana koji će prethoditi razmatranju rezolucije o Kosovu na zasedanju Generalne skupštine, 9. septembra.

Pogledajte još