Stanojević: Moreira mora da popravi ponašanje

BEOGRAD, 2. septembra 2010. (Beta) - Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da fudbaler Almami Moreira mora da popravi odnos prema radu, pošto se, kako je rekao, ponaša kao da nije deo kolektiva i nagovestio da bi internacionalac Gvineje Bisao mogao da zaigra za "B" tim crno-belih, preneli su u četvrtak beogradski mediji.

"Sve zavisi od njega. Forma nije bitna koliko zalaganje. Nije napravio nijedan prekršaj, ali mora da popravi odnos prema radu. Nije to onaj Moreira sa priprema, kada je sve prštalo na terenu. Sada sve radi spuštene glave, bez žara", rekao je Stanojević, a preneo list Danas.

Najmlađi trener u istoriji Partizana rekao je da ne razume zbog čega je Moreira promenio ponašanje i tvrdi da ga klub ne ucenjuje.

"Pred revanš u Belgiji nije se ponašao kao neko ko je deo kolektiva.I igrači i ja imamo respekt prema njemu. Ni klub se ne ponaša drugačije. Zna se šta se radi kada želite nekoga fudbalski da diskriminišete. Ne dajete mu pare, ostavljate ga da trenira sa strane... Moreira nije ništa od toga doživeo", dodao je on.

Moreira je zbog povrede propustio revanš utakmicu plejofa za plasman u Ligu šampiona protiv Anderlehta, a pojedini mediji su prethodnih dana naveli da on odbija da trenira, što je on demantovao.

Fudbaler je obavestio upravu srpskog šampiona da je dobio poziv selektora Gvineje Bisao i otputovao je na prozivku.

"Kako god se osećao, a ja nikada nisam sumnjao u to da ga boli koleno, čekam da (nam) se vrati, pravi profesionalac mora da se stavi u službu kluba. Moreira kod mene nema tretman kao drugi igrači, ali mora kao ostali da pokaže da je deo zajedničke priče. Partizan je iznad svih nas", rekao je on.

Stanojević je nagovestio da bi Moreira mogao da zaigra za "B" tim Partizana.

"Svaki igrač koji nema veliku minutažu u prvom timu igraće za 'B' tim. I tu nema pogovora, nema odbijanja. Pa, (kapiten Mladen) Krstajić da ne igra mesec dana, morao bi da nastupa za drugu postavu. Mene više brine Moreirin pristup treninzima. Nadam se da će uskoro opet biti onaj stari. Imam strpljenja, ali ne beskonačno", rekao je Stanojević.

Pogledajte još