Triglav ostvario profit od 18 miliona evra

"Grupa Triglav je tokom prvih šest meseci 2010. godine ostvarila profit od skoro 18 miliona evra, što je 6 miliona evra više nego u istom periodu prošle godine", saopšteno je na konferenciji za novinare uprave "Zavarovalnice Triglav d.d." na kojoj su predstavljeni rezultati prvog polugodišta ove godine kao i glavni prioriteti za naredne tri godine.

Ova korporacija je, zapravo, prvi put u istoriji poslovanja premašila svotu bilansa od tri milijarde evra. Kapital "Triglav Grupe", koji je 30. juna 2010. godine iznosio 499 miliona evra, uvećan je tokom proteklih šest meseci za 21 milion evra.

"Strategija Triglav Grupe za period od 2010. do 2013. godine je odgovor na promene koje će u budućnosti obeležiti sfere u kojima poslujemo. Za 2013. godinu predviđamo 10-odstotnu profitabilnost kapitala i kombinovani količnik 98,7 odsto. Do 2013. godini u Triglav Grupi će biti 5.000 visoko kvalifikovanih i zadovoljnih zaposlenih a osiguravajuća premija će dostići 1,1 milijardu evra," istakao je Matjaž Rakovec, predsednik Uprave "Zavarovalnice Triglav" na konferenciji za novinare.

Ključno tržište "Grupe" je jugoistočna Evropa, a vrednosti na kojima će "Grupa" i dalje insistirati su stručnost, sigurnost i društvena odgovornost. Fokusiranje na osnovnu delatnost i uspostavljanje efikasnog sistema upravljanja "Triglav Grupom" su dva ključna strateška opredeljenja. Jezgro vizije predstavlja privrženost profitabilnom i sigurnom poslovanju "Triglava".

Pogledajte još