KLJUČ SAVRŠENOG IZGLEDA: Sedam navika koje žene od stila izdvajaju od ostalih

Žene znaju koliko jutarnje biranje odeće, spremanje i sređivanje ume ponekad da bude stresno, ali dame sa stilom zbog dobre organizacije nemaju tih problema.

Uz jednostavne trikove možete sebi znatno olakšati ove rutine i zablistati u punom sjaju.

Vodite računa o vremenu

Jutarnje tuširanje, nega, šminkanje i oblačenje nikako ne možete završiti za 15 minuta. Zato kako biste izbegli stres i sebi otežali nastavak dana, potrudite se da ustanete malo ranije. Na tajn način ćete sve potrebne aktivnosti obaviti na vreme, bez žurbe.

Planirajte stajling

Ukoliko uveče imate vremena, najbolje bi bilo da unapred pripremite garderobu koju ćete ujutru obući. Tako ćete izbeći jutarnje "kopanje" po ormaru i traženje adekvatne odeć, a time i dodatni stres.

Vodite računa o donjem vešu

Kada je reč o donjem vešu, obratite pažnju na materijal i boju odeće, te prema tome odredite koji ćete nositi. Ako oblačite svetle pantalone neka donji veš bude u boji kože bez šava, a kod gornjeg dela s tankim naramenicama preporučuje se brushalter bez naramenica.

Pratite vremensku prognozu

Obavezno ujutru pogledajte vremensku prognozu pre nego što krenete na posao i u skladu sa tim se obucite.

Nosite odeću koja vam pristaje

Alfa i omega dobro stilizovanog autfita su komadi odeće koji vam dobro leže. Ako ponesete garderobu koja nije vašeg konfekcijskog broja teško ćete izgledati doobro.

Birajte odgovarajući modni dodatak

Ako izaberete adekvatan modni dodatak, bilo da je reč o torbici, nakitu ili ešarpi, dobićete kompletan stajling. Međutim, vodite se pravilom: Manje je više!

Torbicu napunite stvarčicama za prvu pomoć

Spakujte u svoju torbu nekoliko flastera, tabletu protiv bolova, kao i karmin da popravite šminku. Te stvarčice ne zauzimaju mnogo mesta, a mogu vam spasti dan.

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.