Zorana Arunović najbolja u gađanju vazdušnim pištoljem

BEOGRAD, 2. septembra 2010. (Beta) - Članovi streljačke reprezentacije Srbije ostvarili su veliki napredak na rang listama Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF), a Zorana Arunović je zauzela lidersku poziciju u gađanju vazdušnim pištoljem.

Zorani Arunović je, kako je danas saopšteno iz Streljačkog saveza Srbije, napredak sa 57. na prvo mesto septembarske liste donelo
osvajanje titule na Svetskom prvenstvu u Minhenu. Jasna Šekarić je peta na toj listi, pošto je nazadovala za tri mesta.

Arunovića je u Minhenu osvojila i srebrnu medalju u gađanju malokalibarskim pištoljem, pa je za 13 mesta napredovala i u toj disciplini i sada je druga na svetu.

Vicešampion sveta vazdušnim pištoljem Andrija Zlatić došao je sa 42. na četvrtu poziciju rang liste. Drugo mesto na toj listi zauzima Damir Mikec, koji je do Svetskog prvenstva bio prvi.

Zlatić i Mikec su, takođe, nastupom u finalu Svetskog prvenstva u Minhenu zadržali i osmo, odnosno 11. mesto na listi strelaca malokalibarskim pištoljem.

Nemanja Mirosavljev, u Minhenu osvajač bronzane medalje u gađanju malokalibarskom puškom tri puta 40 metaka, sa 37. mesta popeo se na petu poziciju na rang listi takmičara u gađanju tim oružjem.

Mlada Ivana Maksimović je zauzimanjem osmog mesta u finalu discipline MK puška tri puta 20 metara prvi put zabeležila plasman na svetskoj rang listi i odmah zauzela 14. mesto.

Andrea Arsović je zadrzala 11. mesto na listi za vazduš pusku.

Pogledajte još