Ubedljiva pobeda Srbije protiv Makedonije

BEOGRAD, 3. septembra 2010. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je  savladala Makedoniju sa 19:9 (4:0, 2:1, 7:1, 6:6) u četvrtom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Pet pogodaka za Srbiju dao je Andrija Prlainović, a po četiri gola postigli su Vanja Udovičić i Duško Pijetlović. Najefikasniji u Makedoniji bio je Zdravko Delaš sa tri pogotka.

Srbiji je to bila treća pobeda na takmičenju, dok je Makedonija zabeležila treći poraz.

"Delfini" su već u prvoj četvrtini opravdali ulogu favorita i trasirali put ka osvajanju novih bodova.

U prvom periodu meča po dva gola su postigli Prlainović i Pijetlović za ubedljivih 4:0 u utakmici koju je posmatralo tek nekoliko desetina gledalaca.

Selekcija Makedonije dobro se držala u drugoj četvrtini, a tek u finišu ovog dela meča Prlainović je postigao peti pogodak za Srbiju.

Usledio je i "prvenac" Makedonaca preko Ivana Vuksanovića, na 6:1 povisio je izuzetno raspoloženi Prlainović.

Najbolju igru selekcija Srbije prikazala je u trećoj četvrtini, u kojoj je postigla sedam, a primila samo jedna gol. Ovaj deo utakmice obeležio je mladi Stefan Mitrović, koji je postigao tri gola uzastopno.

U poslednjoj deonici Srbija je malo "popustila" u odbrani, što je rezultiralo sa šest pogodaka u mreži. Delaš i Vlada Latković su dali po dva gola za Makedonce u ovoj deonici, a da razlika ostane ubedljiva pobrinuli su se Udovičić i Marko Avramović.

Kasnije danas u Grupi B još se sastaju Mađarska-Rusija i Irčka-Nemačka.

Sutra je slobodan dan na šampionatu, a izabranici Dejana Udovičića u nedelju u petom kolu igraju protiv Nemačke.

Pogledajte još