ACA LUKAS ZA LEGALIZOVANJE PROSTITUCIJE: Stao sam na stranu žena koje su stavljene na stub srama

Gostujući u "Novom jutru" na TV Pink, Aca Lukas je naveo da je ostaje pri stavu da prostituciju treba legalizovati, ocenivši da bi uvođenjim te oblasti u legalne tokove mogla biti smanjen broj osoba koji se bave najstarijim zanatom na svetu.

- Nisam borac za legalizaciju prostitucije, ali ako mene pitate, ja bih to legalizovao iz mnogo razloga, pre svega da bi se svela na jedan razuman nivo. Da se iskoreni ne može – dodao je Lukas.

Kaže da se oglasio kada je uhapšen muškarac za koga treba da se utvrditi da li je makro.

- Stao sam na stranu žena, devojaka koje su u medijima stavljene na stub srama. Crtaju im se neke mete i te devojke isto imaju porodice i roditelje i mislim da nije u redu da se tako stavljaju na stub srama, a ima ih mnogo. Onda se pokrenula tema legalizacije prostitucije – objasnio je Lukas.

Lukas je ponovio da je za legalizaciju prostitucije kako bi se ona smanjila.

- Treba da se legalizuje da bi se iskorenilo podvođenje, trgovina belim robljem, koja bi se drastično smanjila i odlazak devojaka po sumnjivim zemljama. Nemačka je zemlja na koju se ugledamo u mnogim stvarima i oni su to veoma dobro uradili legalizovali su prostituciju, između ostalog plaća se porez i kažnjavaju se oni koji se nelegalno bave tim poslom – rekao je Lukas.

Istakao je da ne zna ni jednu pevačicu koja se bavi prostitucijom.

- Ne bavim se satatistikom, ali bavim se poslom koji je direktno vezan za noćni život. Ogroman broj žena se bavi prostitucijom honorarno, kao dopunskom delatnošću, ne znate kojih sve zanimanja… Zašto? Zato što to mogu da rade! To treba da se iskoreni! – dodao je poznati pevač.

Dodao je da prostitucija ne može da se iskoreni.

- Ne možete da pobijete prostitutke. Treba kažnjavati one koji ne plaćaju porez. Prostituciju moramo da stavimo u legalne tokove da bi mogli posle da kažnjavamo. Ja sam za to da se smanji, a pošto sam direktni učesnik noćnog života i vidim da se ogroman broj žena bavi prostitucijom – naglasio je Lukas.

Izvor: Pink.rs
Foto: aleksandar_vuksanovic_official/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.