USPORITE GODINE: Kreme i tretmani produžavaju mladost

U nemilosrdnoj brobi u kojoj se po svaku cenu nastoji da se "uspore" godine, nega lica je postala imperativ, ali mnoge žene zaboravljaju da je podjednako važna i briga o vratu i dekolteu. Kozmetičarka Marina Đušić za "Život plus" kaže da ovoj regiji treba posvetiti istu, ako ne i veću pažnju, jer je koža vrata i dekoltea izuzetno nežna i čak dvaput tanja od kože lica. Bore na vratu nastaju spontano. Kako starimo, smanjuje se količina kolagena i elastina, koža se tanji i gubi čvrstinu, a smanjuje se i sposobnost ćelija da zadrže vodu.

- Prve bore na vratu mogu da se pojave već u tridesetim godinama ukoliko se ova regija ne neguje adekvatno, odnosno ne čisti i ne hidrira dovoljno, ali i usled prekomernog sunčanja - naglašava Marina Đušić.

- Trebalo bi imati na umu da je sunčevo zračenje neprijatelj broj jedan kože. Vrat je, kao lice i ruke, uvek otkriven i izložen štetnim uticajima spoljašnje sredine. Drugi faktori koji ubrzavaju pojavu bora su stres, duvan, menopauza, životne navike, položaj tokom spavanja...

Kako bismo usporili pojavu bora veoma je bitna svakodnevna i kontinuirana nega. Poslednjih godina pojavile su se specijalne kreme i serumi za negu vrata i dekoltea.

- Svakodnevna nega podrazumeva čišćenje ujutru i uveče blagim preparatima - ističe sagovornica.

- Ujutru treba naneti hidrantnu kremu - koja je bogatija i hranljivija od one za lice, jer na vratu ima manje lojnih žlezda i lipida koji prave zaštitni film - kao i kreme sa zaštitnim faktorom.

Uveče se preporučuje nanošenje antiejdž krema bogatih hijaluronom, antioksidansima, vitaminima A,C,E, koje liftinguju kožu i "peglaju" bore. Preparate bi trebalo nanositi kružnim masažnim pokretima na gore kako bi se pospešila cirkulacija. Dodatna nega podrazumeva korišćenje pilinga i maske jednom nedeljno. Najbolji rezultati se postižu ukoliko se adekvatna kućna nega kombinuje sa kozmetičkim tretmanima (dermapen, radiotalasni lifting, mezoterapija...), jer će tada koža vrata i dekoltea ostati duže mlada.

Izvor: Novosti/Život plus
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još